Skip to main content

Konsortiet Sice-Cobra, som består af flere firmaer, som er anklaget for mangeårig kartelvirksomhed i hjemlandet Spanien, har afgivet klart det billigste tilbud på en milliardstor teknikentreprise på Femern-forbindelsen, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det viser dokumenter, som Licitationen – Byggeriets Dagblad er kommet i besiddelse af.

Sice-Cobra også har afgivet klart det billigste tilbud på den lukrative teknikentreprise om at udstyre den 18 km lange sænketunnel med teknisk indmad. Sice-Cobras tilbud lyder ifølge Licitationens oplysninger på 522,9 mio. euro, altså cirka 3,9 mia. kr. Det er godt 500 mio. kr. billigere end konsortiet Braveco, som har det næstbilligste bud, og knap 900 mio. kr. billigere end det dyreste tilbud fra konsortiet Fehmarn Technical Contractors, viser dokumenterne.Pris vægtes med 70 procent

Alene ud fra de priser kan det meget vel betyde, at Sice-Cobra ligger lunest i svinget til at vinde opgaven.

Det siger seniorforsker ved Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet Kim Haugbølle, som Licitationen har fået til at matche tilbudspriserne med tildelingskriterierne i udbudsmaterialet.

– Regner man på det ud fra tildelingskriterierne har de (Sice-Cobra) i hvert fald en meget god chance, siger han.

Årsagen er, at prisen spiller en relativt stor rolle og vægtes med 70 pct. i teknikentreprisens udbudsmateriale, mens øvrige kriterier kun vægter 30 pct.En dark horse i regnestykket

Der er dog en joker, fortæller Kim Haugbølle. For Femern A/S vil som en del af priskriteriet også belønne, at de bydende konsortier kan lave tekniske løsninger, som sparer på energiforbruget.

– Det er ret usædvanligt at inddrage operationelle driftsomkostninger i tilbudsafgivningen, og som sagt er det lidt en dark horse i regnestykket. For ud fra det her materiale kan vi ikke se noget om, hvor store energibesparelser konsortierne mener at kunne tilbyder, lyder fra Kim Haugbølle.

Men, siger han:

– Med forbehold for, at der kan ligge noget i den del, der hedder energi, som kan dreje på billedet, så peger det i retning af, at Sice-Cobra kommer til at vinde.

Bygherren har ikke ønsket at bekræfte eller afkræfte Licitationens oplysninger om priser og har i øjeblikket ingen yderligere kommentarer til udbuddet, da det stadig pågår.

– Vi kan dog oplyse, at vi som tidligere meddelt forventer at tildele opgaven her i foråret, skriver pressechef Morten Kramer Mikkelsen til Licitationen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply