Skip to main content

Beboerne i Grønnelys byggeri på Rostgårdsvej i Gilleleje bor i lejligheder, som Gribskov Kommune vurderer, ikke er egnet til beboelse.

Det skriver TV 2 Lorry på baggrund af et varselsbrev, der er sendt ud til beboerne i den pågældende ejendom, og som TV 2 Lorry er i besiddelse af.- Gribskov Kommune vurderer, at boligen ikke er egnet til at bo i. Hvis der ikke sker forbedringer, vil vi kondemnere boligen, dvs. beslutte, at man ikke må bo i den, lyder det blandt andet i brevet.Sagen er interessant i perspektiv af offentlig-privat samarbejde, fordi den illustrere det treparts-forhold der er mellem myndigheden, udlejer og borger/lejer. Ejendomsvirksomhed under lup

Kommunens vurdering sker på baggrund af besigtigelse af 38 af lejlighederne, som fandt sted for få dage siden 3. og 4. februar.

Dermed er endnu en af Grønnelys ejendomme – som brødrene Peder og Kristian Blak står bag – ramt af endnu en møgsag.

Siden begyndelsen af januar har TV 2 Lorry i samarbejde med TV 2 Fyn kunne fortælle, hvordan sager om byggesjusk og brandsikkerhed har tårnet sig op i flere af Grønnelys ejendomme.

Det gælder blandt andet lejlighederne i Grønnely Gydevej i Esbønderup, som også ligger i Gribskov Kommune. Her har beboerne blandt andet været plaget af en lang række eksempler på byggesjusk som utætte tage, skimmelsvamp, mens en beboer endda har oplevet, at der pludselig stod kloakvand op i soveværelset.

Ved et besøg på netop Grønnelys byggeri i Esbønderup konstaterede Gribskov Beredskab og Gribskov Kommune 1. februar ”en række kritisable forhold”.Lejere skal muligvis flytte på hotel

Ifølge TV 2 Lorrys oplysning fandt kommunen og beredskabet under deres besøg blandt andet frem til, at brandsikkerheden på byggeriet ikke var i orden.

Kort tid efter besøget fik beboerne i de 20 rækkehuse at vide, at de skulle forberede sig på at flytte på hotel, mens fejlene blev udbedret.

Efterfølgende skred borgmesteren sammen med forvaltningen til handling og varslede en kondemnering af ejendommen.

Tirsdag eftermiddag har Gribskov Kommune udsendt en pressemeddelelse. Heri siger kommunens borgmester Bent Hansen (V), at han håber, at Grønnnely vil leve op til sit ansvar og få udbedret forholdene på de to ejendomme.

– Jeg er sikker på, at Grønnely forstår budskabet og fortsætter de udbedringsarbejder, som jeg hører, de allerede er i gang med. Det er en for alle parter kedelig sag. Ikke mindst for beboerne, udtaler Bent Hansen.Beslutning om kondemnering skal i det politiske udvalg

Af brevet til beboerne på Rostgårdsvej fremgår det, at det er det politiske udvalg, der skal træffe den endelige beslutning om kondemnering.

Inden udvalget skal behandle sagen, har beboerne og de øvrige parter – herunder ejendommens ejer – mulighed for at fremsende eventuelle bemærkninger. Disse skal være i kommunens hænder senest den 21. februar 2022.

“Når Gribskov Kommune har modtaget bemærkningerne fra dig og de øvrige parter, skal sagen behandles af det politiske udvalg, der skal træffe den endelige afgørelse om kondemnering og om genhusning.”, lyder det i brevet.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger vil borgmester Bent Hansen (V) orientere byrådets politikere om sagen på et møde torsdag 10. februar 2022.

Udlejer: Vi retter op hurtigst muligtTV 2 Lorry var tirsdag i kontakt med Peder Blak, som ikke ønsker at stille op til interview, men i et skriftligt svar, lyder det: 

– Vi er utrolig kede af situationen og de gener, beboerne er blevet påført – og vi retter tingene op hurtigst muligt. Vi mener det, når vi siger, at vi ønsker at rette op og lytte til vores lejere.

– Vi tager dialogen med beboerne som samlet gruppe og tager kontakt til hver lejer individuelt for at aftale, hvordan vi bedst får fejl og mangler udbedret.

– Jeg vil samtidig godt understrege, at det er et krav fra os som bygherre, at alle vores underleverandører og entreprenører benytter autoriseret arbejdskraft til de arbejdsopgaver, som kræver det. Som det er os bekendt, kan vi derfor afvise påstanden om det modsatte, skriver Peder Blak.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply