Skip to main content

I løbet af de næste tre år skal 87 kommuner forny deres Microsoft-kompatible licenser, derfor er de gået sammen og konkurrenceudsat indkøbet via SKI – Staten og Kommunernes Indkøbsservice.

Der er tale om en samlet kontraktvolumen på hele 2.3 milliarder kroner, som er gået til Atea A/S, der skal levere licenserne.

Hos SKI peger man særligt på gevinsterne ved at kommunerne er gået sammen.

”I og med at kommunerne har samlet deres indkøbsvolumen, har vi opnået vilkår, der er bedre end standarden på visse af Microsofts produkter. Derudover kan de købe nye versioner af licenser til samme pris, og så kan de købe alle de licenser, som er meldt ind på tværs af kommunerne,” siger Lene Bramstrup Tegner, der er softwarekonsulent i SKI i et nyhedsopslag.

Kommunerne har i deres indkøb haft fokus på at sammensætte nogle særligt målrettede licenspakker baseret på deres behov for forskellige brugerprofiler.

Undgår varslede prisstigninger

Aftalen kommer belejligt for i oktober 2021 varslede Microsoft prisstigninger på op til 33 pct. på nogle af deres licenser her i foråret 2022. Ved at udbyde i fællesskab har kommunerne formået at presse priserne og blive friholdt for denne stigning de næste tre år, hvis de gentegner deres licenser i løbet af 2022, fremgår det af nyhedsopslaget.

Og det er en kontrakt, som der ifølge udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding har været konkurrence om.

“Der har været skarp konkurrence om kontrakten, der har en estimeret volumen på ca. 2,3 mia. kr. Det har resulteret i nogle fordelagtige priser til kommunerne, som i stort omfang friholder kommunernes indkøb fra de globale prisstigninger, Microsoft har varslet. Det er et resultat, vi er godt tilfredse med, og det viser endnu en gang, at det betaler sig at samle indkøbsvolumen,” siger han.

Aftalen er i standstill til og med den 4. februar 2022, hvorefter SKI forventer at underskrive kontrakten med Atea A/S.

Fem fordele ved indkøbet

1) Bedre licens- og brugsvilkår på bl.a. produkterne i licens-pakkerne (SKI-pakker) – herunder bl.a. on-premise rettighed til visse cloudlicenser samt adgang til større skærmstørrelse for de lette brugere (F-licenser)

2) Visse licenser på aftalen friholdes for generelle prisstigninger i løbet af de næste tre år, hvis man fornyer sine licenser i år 2022 på en Enterprise-aftale

3) Nye versioner af en licens fås til samme pris som den oprindelige version på aftale

4) Mulighed for true-up – dvs. man kan tage nye licenser i brug af dem, man allerede anvender

5) Licensrådgivning, som er vederlagsfrit inkluderet i aftalen.

/sho/OPS-Indsigt/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply