Skip to main content

På baggrund af en længere undersøgelse har Gentofte Kommune besluttet at genoptage samarbejdet med Nemlig.com’s moderselskab, Intervare, som leverer dagligvarer til ældre og andre borgere, som ikke selv kan klare de daglige indkøb. Gentofte droppede ellers samarbejdet med omgående virkning i juni, da de ikke ville udlevere oplysninger om arbejdsforholdene for underleverandørers ansatte.

Men den beslutning har kommunen nu omgjort, efter at en række forhold er blevet bragt i orden. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.“Der skal være ordentlige forhold for medarbejderne i de virksomheder, der er leverandører til vores kommune, og derfor har det været afgørende for os at gennemføre en grundig og tilbundsgående undersøgelse af, om Intervare overholder Gentofte Kommunes arbejdsklausul,” siger Gentoftes borgmester, Michael Fenger (K), i pressemeddelelsen. “Dette har vi nu fået dokumentation for, og derfor kan Intervare fortsætte som leverandør hos os,” afslutter han.Gentofte Kommunes undersøgelse blev igangsat, da en række uanmeldte kontrolbesøg viste bekymrende forhold. Der var blandt andet tale om tre Nemlig.com-medarbejdere, som ikke fik nok i løn, hvilket resulterede i dagbøder til i alt 243.000 kr.

Gentofte Kommune er ikke den eneste kommune, som har haft problemer med Intervare-samarbejdet. I Københavns Kommune har en undersøgelse påvist lignende problemer med de ansattes lønforhold, som Intervare er blevet bedt om at udrede, men som nu er på vej op i en spids af en konflikt.Frederiksberg Kommune er efter en undersøgelse  også i færd med at genoverveje samarbejdet.

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply