Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

Del artiklen:
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S. - Foto: Nemlig.com

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.

Af Johan Storgaard Jespersen, johan@nb-medier.dk

Et flertal i Frederiksbergs kommunalbestyrelse besluttede i august at fortsætte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare, som bringer varer ud til ældre og udsatte borgere.

Men efter at det har vist sig, at beslutningen blev truffet på baggrund af en revisionsundersøgelse, som ikke forholder sig til de enkelte ansattes arbejdsforhold, er samarbejdet kommet op til debat igen. Det skriver Politiken.

Det er revisionsfirmaet BDO, som har udarbejdet revisionsrapporten af arbejdsforholdene hos Intervare i Frederiksberg Kommune. Her vurderer BDO, at chaufførerne må anses som selvstændige vognmænd, og at reglerne om arbejdsforhold dermed ikke kan være misligholdt, da selvstændige ikke er omfattet af dem.

OPS-Indsigt har tidligere skrevet, at man i en lignende undersøgelse har nået en anden konklusion i København. Derfor stiller flere sig nu undrende til beslutningen om at fortsætte samarbejdet med Intervare, som ellers har peget på Frederiksberg Kommunes beslutning flere gange i den seneste tid, hvor virksomheden har været udsat for voldsom kritik i flere kommuner.

“I bagklogskabens klare lys kunne jeg godt have ønsket mig, at vi havde spurgt yderligere ind til detaljerne i undersøgelsen. Og vi vil gerne støtte, at man tager beslutningen op igen,” siger Frederiksbergs 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S), som over for Politiken erkender, at han ikke selv fik læst revisionsrapporten.

Læs også:
Intervare A/S kræver dementi af Københavns Kommune

Enhedslisten var det eneste parti i Frederiksberg Kommunalbestyrelse som underkendte rapporten fra BDO. Og denne beslutning står Thyge Enevoldsen (EL) fast på:

“Jeg er dybt forbavset over, at kommunen har stillet sig tilfreds med den rapport. Især fordi flere andre kommuner er nået frem til, at Intervare ikke har levet op til den aftalte arbejdsklausul,” siger Thyge Enevoldsen til Politiken.

Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), har ikke ønsket at udtale sig, men skriver i et kort skriftligt svar til Politiken, at “undersøgelsen ikke har vist forhold, der giver anledning til at opsige samarbejdet med firmaet”.

Læs også:
Kommune sætter Intervare A/S stolen for døren