Skip to main content

Venstre vil øge danskernes frihed og give flere muligheder til den enkelte. Det var hovedbudskabet i formand Jakob Ellemann-Jensens tale ved Venstres landsmøde. Godt 49 gange talte han om frihed og forsøgte dermed at lægge afgørende værdipolitisk afstand til den socialdemokratiske regering.”Et Danmark med mere frihed for sygeplejersken, lærerne, pædagogen og alle de andre dygtige medarbejdere i den offentlige sektor. Et Danmark med mere frihed for dem, der arbejder i det private. Til frisøren, ingeniøren, håndværkeren og bankrådgiveren,” sagde Jakob Ellemann-Jensen til de 1700 fremmødte til Venstres landsmøde i Herning.

Han udpegede dermed Mette Frederiksens regering som fjenden.

”Det er lige her, at vi har en af de væsentligste skillelinjer i dansk politik. Vil man Mette Frederiksens ensretning og færre muligheder, eller vil man mere frihed og flere muligheder. Jeg vælger det sidste,” sagde Jakob Ellemann-Jensen.Han fastslår i talen, at staten ikke skal gøre danskerne ens, men sørge for, at alle har muligheder, så de kan vælge det liv, de ønskerUsædvanlig kritik af regeringenMen Jakob Ellemann-Jensen var ikke den eneste, der var ude med riven efter regeringen på landsmødet.Det hører sig til de absolutte sjældenheder, at den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kommenterer på indenrigspolitik. Men søndag gjorde han en undtagelse.”Statsministeren søger at lokke vælgerne med en indadvendt og tilbageskuende politik,” siger han til TV2. Og er ifølge nyhedsstationen er han ”oprigtig bekymret” for den politiske udvikling.Indadvendt og tilbageskuende politikSamtidig kritiserer Anders Fogh Rasmussen regeringen for at give pressen for lidt adgang til at stille de nødvendige kritiske spørgsmål.

”Det bekymrer mig, at statsministeren søger at lokke vælgerne med en indadvendt og tilbageskuende politik af Morten Korch’ske dimensioner – i stedet for at bygge et internationalt netværk og skabe partnere i Europa til gavn for Danmark,” siger han.Han peger dermed på, at statsministeren arbejder på at begrænse danskernes frihed og valgmuligheder. Der er for ham at se tale om en bevidst ideologisk kurs med mindre frihed til forskellighed, og kalder Mette Frederiksen for “den mest røde statsminister siden halvfjerdserne”.Seks konkrete område med mere frihedJakob Ellemann foreslår i sin seks konkrete områder lige fra ældre til fødende, hvor Venstre vil arbejde på, at give mere “frihed” og valgmuligheder:

 

  1. “Fritvalgsgaranti” til alle der er visiteret til hjemmepleje. Det skal give de ældre mulighed for selv at vælge personlig pleje, praktisk hjælp og madservice. 
  2. Friplejehjem i alle kommuner i Danmark. 
  3. Modregningen i folkepensionen skal fjernes, så man kan vælge, om man stadig vil arbejde uden at blive modregnet.
  4. Fødende skal have mulighed for at vælge en privat fødeklinik. Og de skal have ret til to dages ophold på et barselshotel efter fødslen.
  5. 1700 flere praktiserende læger skal sikre lægedækning i hele landet, så man kan bosætte sig, hvor man vil og fortsat have en læge tæt på.
  6. Alle kommuner skal være frikommuner, som i mindre grad er underlagt statslige regler. I dag er der syv frikommuner i Danmark.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply