Skip to main content

Danskerne skal have en solid journalistisk nyhedsformidling i hele landet, hvis det står til regeringen og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Det siger hun i et interview med Avisen Danmark, hvor hun for første gang præsenterer regeringens prioriteter ved de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.- Vi har brug for medier, som understøtter den offentlige samtale. Medier, som kontrollerer magthaverne. Medier, som danner og uddanner. Medierne skal gøre det på vegne af et samlet land, og på en måde hvor vi bliver knyttet sammen i stedet for at blive revet fra hinanden.

– Der er noget i tiden, som gør, at diskussionen om medier er anderledes end ved de foregående medieforlig, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Avisen Danmark.Ifølge kulturministeren kalder tiden på, at det især er den lokale og regionale samtale, der skal styrkes.- Det er en dagsorden, der virker til at være bred enighed om på Christiansborg. Man vil gerne styrke den lokale og regionale nyhedsdækning. Der er tendenser til, at der nogle steder i Danmark er tyndt med dækning, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Avisen Danmark.For hende er det vigtigt, at den lokale og regionale nyhedsformidling både er kritisk og kærlig. Der skal være plads til både dialog og debat.Nogen skal være efter magthaverne– Alle mennesker med en magt, som de har på vegne af kollektivet, skal have en kritisk presse omkring sig. Det gælder borgmestre, den lokale formand for vandværket eller os på Christiansborg. Vi skal opleve, at der er nogle, der er efter os. Det oplever jeg, at der er på landsplan. Men det skal også være tilfældet lokalt.

– Der skal være en presse, som kommer efter dem, der ikke opfører sig ordentligt, og der skal være medier, som faciliterer en samtale, som binder lokalsamfundet sammen, siger hun til Avisen Danmark.Udover en styrket lokal og regional nyhedsformidling vil regeringen prioritere, at techgiganterne såsom Google og Facebook skal kontrolleres, og at danskerne skal samles om stærk public service.

Det ventes, at regeringen præsenterer sit udspil efter kommunalvalget i midten af november, og det er ministerens ambition, at der i begyndelsen af 2022 kan indgås et bredt forlig.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply