Skip to main content

Det seneste år har for foreningslivet været præget af nedlukninger, onlinemøder og aflysninger, og mange frivillige bekymrer sig om konsekvenserne for deres foreninger. Derfor har alle foreninger i Tønder Kommune modtaget et spørgeskema i januar, hvor de kunne beskrive, hvad der fylder hos dem. Det fremgår af en pressemeddelelse.Besvarelserne danner nu baggrund for fire møder for foreningernes formænd og kasserere, og møderne begynder i dag, torsdag. “Vi kan se, at foreningerne er vidt forskellige steder. Der er dem, der bare er klar og kun venter på, at der igen bliver åbnet, og så er der de foreninger, der virkelig er bekymrede for, om medlemmer og frivillige overhovedet vender tilbage,” siger Ronni Rix Back, foreningskonsulent i Tønder Kommune.Han håber, at det vil lykkes at fortælle foreningerne, at kommunen er der for dem, og at man kan understøtte foreningerne med rigtig mange ting.Fire møder over fire ugerRonni Rix Back står bag møderne sammen med frivilligkoordinator Kirsten G. Nissen. Foreningerne er inviteret til fire møder i de kommende fire uger, og møderne har overskrifterne økonomi, frivillige, medlemmer og genåbning. Formålet er dels at undersøge foreningernes udfordringer i dybden, så forvaltningen får mere viden om situationen på nuværende tidspunkt, og dels at der gennem dialog opstår læring fra forening til forening og mellem foreningerne og forvaltningen.Alle kommunens foreninger, både lokalråd, kulturelle, folkeoplysende og sociale foreninger er inviteret til møderne, og møderne afholdes via Teams, hvor deltagerne efter et kort oplæg vil blive delt op i mindre grupper, hvor de så kan erfaringsudveksle og lære af hinanden. I alle grupper vil der være både en vært og en sekretær, så alle gode ideer bliver samlet op og efterfølgende delt med alle deltagere.”I en tid hvor der er meget vi ikke kan, er det her noget, vi kan. Og vi kan få sagt til foreningerne, at vi er her for dem og spørge ind til, hvad vi kan gøre for dem,” siger Kia Fog Kristensen, der er afdelingsleder i Kultur og Fritid, og som også bliver vært i nogle grupper.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply