Skip to main content

Fra 1. januar 2021 er Odense Symfoniorkester en selvejende institution med egen professionel bestyrelse. Symfoniorkesters aktiviteter vil være reguleret i en driftsaftale mellem kommune og orkester, men Odense Kommune ikke længere vil være en del af orkestrets daglige drift.Odense Symfoniorkester vil fortsat være økonomisk støttet af Kulturministeriet og Odense Kommune, og med en ny status som selvejende kulturinstitution vil orkestret i højere grad kunne sikre fondstilskud, øvrige statslige bevillinger samt udvikle nye samarbejdsmuligheder.Omdannelsen til selveje vil dermed sikre orkestret endnu bedre rammer for den fremtidige udvikling, og Odense Kommune tror på, at beslutningen vil understøtte orkestrets målsætninger og ambitioner fremadrettet.”Med overgangen til selveje får orkestret mulighed for i endnu højere grad at forfølge sine ambitioner om at nå ud til nye publikumsgrupper, øge sine egenindtægter og blive en kompetent spiller på de digitale platforme,” siger Christoffer Lilleholt (V), by- og kulturrådmand, i en pressemeddelelse fra Odense Kommune.Bred bestyrelseBestyrelsen skal bidrage til at udvikle orkestrets strategi og andre forretningsmæssige processer. “Der åbner sig nye muligheder for Odense Symfoniorkester, når det bliver en selvejende institution. Jeg synes, at der er blevet sammensat en meget spændende bestyrelse med mange forskellige kompentencer, som vi ser frem til at få bragt i spil, siger Martin Petersen, afdelingschef for Fritid & Kultur.Musikchef Finn Schumacker er også yderst tilfreds med den nye bestyrelse.”Vi kan være meget tilfredse med sammensætningen af bestyrelsen, som repræsenterer både strategisk, kunstnerisk, juridisk og forretningsmæssig ekspertise,” siger Finn Schumacker.Den kommende bestyrelse vil bestå af følgende personer:Lisbeth Knudsen, direktør og chefredaktør for Mandag Morgen og bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, formandRonnie Hansen, kommerciel direktør, DBUNikolaj Koppel, medindehaver, PodimoDorthe Lund Kaack, direktør, C.C.N HoldingPernille Backhausen, advokat, stifter og partner i SIRIUS advokaterChristoffer Lilleholt (V), rådmand, Odense KommuneMaria Brumvig (A), byrådsmedlem, Odense KommunePhilip Sandholt Herup, orkestermusiker, Odense Symfoniorkester (personalerepræsentant)Stinus Christensen, orkestermusiker, Odense Symfoniorkester (personalerepræsentant)

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply