Skip to main content

Danmarks førende robotby nummer 1.Sådan vil Odense Kommune gerne kendes, og den målsætning har nu fået endnu et nøk opad.Kommunen har lejet en desinficerende robot hos firmaet UVD Robotics, der hver nat skal køre på skolegange og klasselokaler for med sit ultraviolette lys at desinficere lokalerne for bakterier og vira. Det skriver kommunen i en pressemeddelse.I går havde robotten første arbejdsdag på en skole i Odense, og her vækker den allerede begejstring hos skoleder på Abildgårdskolen Allan Feldskou. Målet er at få nedbragt sygdom hos både lærere og elever – samt naturligvis eliminere eventuelle coronavira:“Hvis vi kan se, at der er færre vira og dermed sygdom i de områder, hvor den kører, vil det jo være en væsentlig gevinst,” siger Allan Feldskou til Fyens Stiftstidende.Robotmodellen er udviklet i Odense og har hidtil kørt på sygehuse. Odense Kommune har i første omgang lejet for at teste dueligheden i fire måneder, og går det som ønsket, er det planen, at den skal køre fra først i det nye år.Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) er yderst tilfreds med både at bedre hygiejnen på skolen, men også at støtte op om en lokal virksomhed:“Det er svært at få hænderne ned nu. Som kommune er det en vigtig opgave at skabe gode rammer for det lokale erhvervsliv. Jeg håber, at dette vil være startskuddet til at skabe verdens bedste robotskole i Vollsmose. Vi inviterer gerne robotter ind både for at supplere rengøringsindsatsen, men også for at bringe læring om og med robotter helt tæt på børnene i Verdens bedste robotby,” siger Susanne Crawley Larsen i pressemeddelelsen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply