Skip to main content

“Vi har vendt hver en sten. Har haft det oppe på personalemøder og teammøder. Vi har hørt både for og imod, men vi kan konstatere, at der er en klar overvægt af kolleger, som hilser muligheden for at tegne en privat sundhedsforsikring velkommen.”Lone Smidt er fællestillidsrepræsentant for 2.500 medarbejdere i Nyborg Kommune. Siden 2016 har spørgsmålet, om de ansatte kan få mulighed for at tegne en privat sundhedsforsikring, været drøftet i personalegrupperne, men nu er det afgjort.Emnet blev diskuteret onsdag på byrådsmødet i Nyborg, hvor et flertal efter en livlig debat stemte for forslaget. Det skriver Fyens Stiftstidende.Socialdemokratiet og SF endte med at stemme imod forslaget af ideologiske årsager:“Vi er meget overraskede over, at medarbejderne i Nyborg Kommune ønsker private sundhedsforsikringer, for vi mener faktisk, at det er med til at øge uligheden,” sagde Sonja Marie Jensen (S) i sin argumentation.De ansatte kommer selv til at betale for sundhedsforsikringen, men der bliver mulighed for at få rabat på præmien, skriver Fyens Stiftstidende.Kommunen skal ikke være en reklamesøjle“Hvis medarbejderne vil have en privat sundhedsforsikring, kan de selv gå ud og tegne en lige nu og her. Vi mener bare ikke, at kommunen skal være reklamesøjle for den, sagde Sonja Marie Jensen.SF’s Suzette Frovin var enig:“Private sundhedsforsikringer betyder, at vi får skabt et A-hold og et B-hold. Dem, der har råd, og som typisk er i arbejde, kan købe en sundhedsforsikring, mens dem, der ikke har råd og typisk ikke er i arbejde, må klare sig uden, sagde Suzette Frovin.For Venstre og Dansk Folkeparti er det vigtigere at forholde sig til det, kommunens medarbejdere ønsker: “Almindeligvis lytter vi til de signaler, vores medarbejdere sender, sagde Peter Wagner Mollerup (V).Dansk Folkepartis Carsten Kudsk fulgte trop:“S og SF siger ofte, at det er vigtigt at lytte til medarbejderne. Når vi så gør det i den her sag, er det også forkert,” sagde han.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply