Skip to main content

Der var rejsegildet for godt 2 år siden og der er gået næsten syv år, siden Ulla Astman på en solskinsdag i oktober 2013 sammen med børn fra Tornhøjskolen tog første spadestik til byggeriet af det nye universitetshospital.

I mellemtiden er Region Nordjylland og totalrådgiverfirmaet Indigo blevet uenige om, hvorvidt regionen har tilbageholdt 20 millioner kroner af rådgivernes honorar. En strid, der måske skal afgøres ved en retssag. Det fortæller DR Nordjylland.

Organisationen Danske Arkitekt Virksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører har sendt regionen og regionsrådet et brev om sagen og advaret om, at en række arkitekt- og ingeniørvirksomheder risikerer at gå konkurs, hvis det trækker ud.

I så fald vil de ikke kunne færdiggøre sygehusbyggeriet.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) siger til DR Nordjylland, at hun kan ikke udelukke, at striden giver problemer, men hun håber nu på et andet scenarie:

”Vi har en dialog kørende med de forskellige entreprenørvirksomheder i konsortiet bag byggeriet, således at vi på den bedst mulige måde får afsluttet byggeriet, og også sikrer os, at både de virksomheder, der rådgiver, og entreprenørerne holder skinnet på næsen i den her situation.”

I bedste fald står sygehuset færdigt om et år.

/shoum/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply