Skip to main content

Om to-tre år vil et nyt, stort anlæg i Roskilde kunne sortere og genanvende al plastemballage i Danmark, skriver DK Nyt.

Det er i hvert fald ambitionen for et samarbejde mellem danske Solum A/S og tyske PreZero Recycling Deutschland GMBH & co. De to virksomheder har indgået en aftale om at investere cirka 250 mio. kr. i det første kommercielle sorterings- og genanvendelsesanlæg i storskala for plastemballager i Danmark. 

Dermed vil der kunne undgås en del transport og eksport af plastikemballage til udenlandske sorteringsanlæg. Anlægget vil ikke kun skulle sortere plastemballager, men også omsætte dem i produktion af plast-råvarer.

Anlæggets kapacitet vil være tilstrækkeligt til at håndtere behovet på det danske marked i årene fremover, forudser de. 

– Én ting er at sortere, men vi vil gå skridtet videre og lave en egentlig råvareproduktion. På den måde får vi en samlet værdikæde i Danmark i stedet for at eksportere plastikken, siger Solums strategidirektør, Morten Gyllenborg, til DK Nyt.

Solum har siden 1986 arbejdet med grøn energi og genanvendelse og kender derfor det danske marked, mens PreZero bidrager med erfaring fra drift af tre lignende anlæg, det nyeste i Zwolle i Holland, og er i gang med at etablere yderligere to anlæg i Tyskland og Belgien.

– Det er ikke nødvendigt at eksportere genbrugsplast til Tyskland, når vi kan importere teknologi derfra. Der eksisterer nogle mindre danske sorteringsanlæg, men de er relativt små. Vi vil op i en volumen, hvor vi kan gøre det bedre, siger Morten Gyllenborg.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply