Skip to main content

Regeringen og KL er netop blevet enige om at hæve anlægsrammen med 2,5 milliarder kroner i 2021. Ud af de ekstra midler sættes 1 milliard af til såkaldte grønne investeringer. I alt bliver den kommunale anlægsramme 21,6 milliarder kroner.Dermed bliver anlægsloftet ikke fjernet, som KL ellers havde ønsket, og som man har valgt at gøre i indeværende regnskabsår på grund af coronakrisen. Til gengæld mener finansminister Nicolai Wammen, at man fuldt ud havde imødekommet kommunernes ønske. Han siger på pressemødet her til eftermiddag, at kommunerne med aftalen får en “historisk høj” anlægsramme. Ifølge finansministeren har kommunerne ønsket at bruge 21,6 milliarder på anlægsområdet, og at det er præcis, hvad regeringen har aftalt med kommunerne, at de får lov til at bruge. Anlægsrammen angiver, hvor mange penge hver kommune må bruge på byggeri og anlæg. Det inkluderer alt fra store investeringer i nye byggerier til renoveringer af legepladserne i børnehaverne. At hæve anlægsrammen kan være en god måde at sikre, at man holder gang i økonomien, da det sikrer arbejdspladser og sund økonomi i byggebranchen, som normalt bliver hårdt ramt af konjunktursvingninger. Det er også med det udgangspunkt, at man har fjernet anlægsloftet i år. Næste år må kommunerne dog holde sig inden for rammen på 21,6 milliarder kroner. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply