Skip to main content

Mens de fleste daginstitutioner allerede er i gang med at rekruttere nye hænder til daginstitutionerne, så må andre kigge misundeligt med fra sidelinjen.OPS indsigt har tidligere skrevet om at regeringen og rød blok afsatte  500 millioner kroner i februar til øgede normeringer i daginstitutionerne, og det er disse penge, der nu bliver fordelt i kommunerne.

Men det er som OPS-Indsigt skrev i en række artikler ikke alle børn, der får glæde af pengene, for de private daginstitutioner kommer ikke til at modtage noget af den halve milliard. Det frustrerer både Venstrefolk og socialdemokrater i Aabenraa Kommunes børne- og uddannelsesudvalg, skriver JydskeVestkysten.Hverken formand Kirsten Nørgård Christensen (V) eller næstformand Povl Kylling Petersen (S) forstår helt hvorfor. Samlet set betyder det nemlig, at en stor del af kommunens 0-5 årige ikke får glæde af de 4,6 millioner kroner, Aabenraa er blevet tildelt. Tager man dagplejebørnene ud af regnestykket, er det godt 900 børn eller knap 30 procent af børnene.“Det virker udansk, at man skelner så voldsomt mellem kommunale, selvejende og private institutioner,” siger Povl Kylling Petersen.Han mener, at partifællerne på Christiansborg har glemt at se på, hvordan mange private institutioner er opstået; at en kreds borgere ville fastholde en ellers lukket institution i et nærområde.“Det er et fåtal, der er drevet kommercielt efter markedsmæssige principper. Dem har jeg ikke noget behov for at kæmpe for, men jeg synes simpelthen, at man i det her tilfælde overfortolker begrebet privat,” siger Povl Kylling Petersen.Et ideologisk korstog?Kirsten Nørgård Christensen finder det også helt forkert at udelukke nogle børn fra at få del i mere voksentid.“Et barn er et barn, uanset om det går i en kommunal eller en privat institution. Og selv om institutionerne er private, bliver der jo også ført kommunalt tilsyn med dem,” siger udvalgsformanden.I hele Danmark går omkring 20 procent af børnene i ikke-kommunale daginstitutioner. Heraf er 14 procent selvejende institutioner og 6 procent er private institutioner.Til OPS-Indsigt kaldte formand for DLO – interesseorganisation for 800 selvejende og private institutioner i Danmark – Peter Grevsen det i februar for et ideologisk korstog mod private institutioner, at de ikke fik del i millionerne til flere hænder: “Dermed ser det ud til at politikerne reelt har lagt i støbeskeen til et A- og B- hold, hvor private daginstitutioner enten skal have dårlige normeringer, eller kun kan være for rige forældre. En absurd politik fra en S-ledet regering.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply