Skip to main content

Hvad kan man gøre for at vise samfundssind? Hvordan gør du som leder af en skole? Hvor går du hen, når du gerne vil hjælpe til, når landets økonomi har brug for en hjælpende hånd?

I den offentlige sektor har vi gjort meget for at få en hverdag til at hænge sammen. 

Vi har smidt, hvad vi har i hænderne og bygget os op på ny. Et par gange. Og selvfølgelig gør vi det. Det er jobbet. Men vi er ikke truet på hus og hjem. 

I skolen er vores måde at vise samfundssind på at skabe trygge rammer for nødundervisningen. Lige på min skole er det at vise samfundssind også, at vi går i gang med nogle byggesager på kort tid, så vi kan hjælpe byggebranchen. Vel vidende, at vi ikke lige kan få alt klart på så kort tid, men det finder vi ud af. 

Men hvad med det kommende år? 

Takker vi nej til efter- og videreuddannelser? Takker vi ja til at få flere børn i klasserne? At vores lærere læser flere timer? At vi kollektivt går ned i løn? 

I New Zealand er regeringen gået 20 procent ned i løn i det kommende halve år. Hvad gør vi? Og gør vi det alene, eller gør vores fagforeninger det for os? Køber vi alle sammen årskort til zoo eller noget andet? 

Jeg bliver ramt på vores integritet, når vi bliver skudt i skoene, at vi ikke vil hjælpe. 

Vi er godt klar over, at samfundssind handler om mere en blot at tjekke ind. Det ligger dybt i mange offentlige ansattes DNA, at vi er optaget af medborgerskab og det at tage ansvar. For mange er det en bevidst prioritering at være i en politisk styret organisation. 

Hvor går man som offentligt ansat hen, når man gerne vil hjælpe samfundets økonomi på fode igen?Om Maike Raahauge

Maike Raahauge er uddannet lærer siden 2004 og har diplom i ledelse Hun har været skoleleder på Nørre Fælled Skole siden 2017.Hun har været i skoleledelsen på Amager Fælled Skole siden 2012 Har desuden udgivet to skønlitterære romaner og en selvhjælpsbog for pårørende i psykiatrien 

Maike Raaghauge er en af de ledere, der skriver blog-spots på NB-Nyt fra deres daglige praksis under genåbningen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply