Skip to main content

Jeg er meget glad for, at alle kommunerne her i Nordsjælland har udvist handlekraft og fremrykket både betalinger og byggeopgaver og udsat betalingen af dækningsafgiften. Det har sikret likviditet og overlevelse hos mange virksomheder. Men jeg bliver bange, når jeg tænker på med hvilken kraft, det vil ramme vores mange lokale både små og store virksomheder, når de skal betale to gange afgift næste gang. Hvis kommunerne forsat vil støtte vores lokale erhvervsliv og holde liv i flest mulige arbejdspladser, skal der tænkes langsigtet.

Jeg anbefaler derfor kommunerne at se på muligheden for helt at droppe betalingen af den udskudte rate af dækningsafgiften, som er en skat på forretningsejendomme.

Det er et engangsbeløb, som derfor ikke vil belaste kommunernes økonomi fremadrettet. Samtidig er det en afgift, som kommunerne selv bestemmer, om de vil opkræve eller ej. Fx friholder kommunerne i Jylland og efterhånden også flere steder på Sjælland deres lokale erhvervsliv for den afgift, og det er et stort beløb, som virksomhederne i ni af vores 11 nordsjællandske kommuner betaler.

I Nordsjælland opkræver alle kommuner på nær Gribskov og Frederikssund dækningsafgift. Samlet set opkræver de i år omkring 167 millioner kroner i dækningsafgift hos det lokale erhvervsliv.

Coronakrisen har ramt det lokale erhvervsliv i Nordsjælland hårdt, og vi befinder os i en ekstraordinær situation, hvor vi må stå sammen og hjælpe hinanden med at komme bedst muligt ud på den anden side. Derfor håber jeg også, at kommunerne vil tage positivt imod denne opfordring.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply