Skip to main content

86 millioner kroner til kompetenceudvikling skal sikre, at små og mellemstore virksomheder kan ruste sig til ændrede markedsvilkår på grund af Covid-19-pandemien, skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i en pressemeddelelse.Virksomhederne kan søge om tilskud til lønnen til medarbejdere, de sender på efteruddannelse. Den målrettede kompetenceudvikling kan for eksempel fokusere på digitalisering og/eller grøn omstilling, fremgår det af pressemedelelsen. Pengene kommer blandt andet fra EUs Socialfond, der løsner kravene til ansøgninger på grund af coronakrisen.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventer, at op mod 1.000 SMV’er og 3.500 ansatte kan få gavn af indsatsen, der er et supplement til regeringens hjælpepakker. 

Jakob Riis, der er formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, siger:”Dansk erhvervsliv oplever netop nu alvorlige økonomiske udfordringer. Derfor har virksomhederne behov for indsatser, der stiller dem stærkere her og nu. Og det gør blandt andet kompetenceløft af ledelse og medarbejdere. Derfor målretter vi en stor del af de midler, vi har til kompetenceudvikling og uddannelsesinitiativer i år, til denne særlige Covid-19-indsats,” siger Jakob Riis.

Fakta om indsatsen

  • Der afsættes op til 86 mio. kr. til indsatsen, hvoraf ca. 67 mio. kr. kommer fra EU’s Socialfond, og ca. 19 mio. kr. kommer de decentrale erhvervsfremmemidler.
  • Målgruppen i indsatsen er SMV’er på tværs af brancher i hele landet og i særlig grad virksomheder, der er udfordret som følge af Covid-19.
  • Ansøgere kan søge om midler til helt nye projekter og om tillægsbevillinger til igangværende og velfungerende socialfondsprojekter, som ønsker at udvide deres aktivitetsniveau. Det er også muligt at søge tillægsbevillinger til at udvide et igangværende projekts aktiviteter med en Covid-19-indsats.
  • Det forventes, at primært uddannelsesinstitutioner, erhvervshuse og selvejende institutioner vil byde ind som operatører.
  • Fristen for at indsende ansøgninger er torsdag 18. juni kl. 12.00.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse uddeler midler fra EU’s Socialfond og offentlige midler til regional erhvervsfremme. Bestyrelsen udpeges af erhvervsministeren, kommunerne, det private erhvervsliv og fagbevægelsen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply