Skip to main content

Friplejehjemmet Attendo på Lærkevej i Frederikssund står funklende nyt og har været åbent i cirka et halvt års tid.

Men nu er der kommet en plet på renomméet i form af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det indeholder blandt andet alvorlig påtale af medicinhåndteringen på stedet.Det skriver TV2 Lorry.

Styrelsen for Patientsikkerhed reagerede på en anonym bekymringshenvendelse fra en medarbejder. Henvendelsen handlede om usikre arbejdsgange.

– Vi har fundet alvorlige problemer med medicinhåndtering og journalføring, og det virkede også som om, at personalet havde svært ved at bruge dokumentationssystemet, siger Lone Lind Pedersen, som er oversygeplejerske og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV 2 Lorry.

Et meget kompliceret it-system

Dokumentationssystemet er en del af det it-system, som Frederikssund Kommune bruger.

Det er også kommunens opsætning i systemet, som Attendo skal ind og være en del af – og det har, ifølge Attendo, været så kompliceret at komme ind i det system, at de har været nødt til at registrere med papir og blyant.

Sagen ærgrer direktøren for Attendo Danmark.

– Det er aldrig godt nok, når man får et påbud, det viser jo, at der er noget, man ikke har gjort godt nok, så det bedste, man kan gøre, er jo at få rettet op, så vi er klar, når styrelsen kommer igen, siger Søren Andersen, direktør i Attendo Danmark, til TV 2 Lorry.

Spørgsmål: Hvad betyder det for de borgere, som er her nu? Kan der ske fejl i deres behandling?

– Der vil næsten altid kunne ske fejl, når man arbejder med mennesker. Men vi har selvfølgelig forsøgt i den periode at dække os ind med manuel procedure i stedet for. Det vil sige i stedet for at køre det ind i systemet, så har vi oplysningerne på en A4 blok, siger Søren Andersen.Kommunen er tilfreds med handleplanen

Det er Frederikssund Kommune, der har tilsynspligten på Attendo Frederikssund Plejehjem. Kommunen ønsker ikke at stille op til interview til kamera, men i en mail siger kommunen, at den er i tæt kontakt med Attendo og er tilfreds med den handleplan, Attendo har lagt for at imødekomme påbudet.

De skriver blandt andet:

“Det er kommunens oplevelse at Attendo er godt på vej med at få bragt orden på de nævnte kritikpunkter.”

I dag er Attendo kommet ind i it-systemet og er er nu i tæt dialog med både Frederikssund Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed om de mangler, der ligger til grund for påbuddet.

– Det arbejde, vi sidder med nu, er, at få lagt alle de ting ind i systemet, som lige nu ligger på papirblokke. Alt det, vi ikke har kunnet lægge ind, før vi fik alle adgangene til it-systemet på plads, siger direktør Søren Andersen.

Attendo regner med at være klar som påbudsfrit plejehjem i løbet af en måned.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply