Skip to main content

Sagen rullede med et tip i september 2019, som ledte ledelsen af Sygehus Lillebælt på sporet af den betroede indkøbschef, der har været ansat i mere end 30 år. Det fortæller Christian Sauvr, sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt til Vejle Amts Folkeblad.

“I midten af september kontaktede nogle samarbejdspartnere os, og der kunne vi se nogle sammenhænge, som vi ikke tideligere har kunnet gennemskue,” siger han.Hvordan den mulige svindel er foregået med offentlige midler, ønsker Christian Sauvr heller ikke at uddybe. Han mener dog, at sygehusets overordnede kontrolsystem fungerer.

“Vi følger de overordnede regler indenfor økonomistyring, og vores kontrolsystem har ekstern revision hvert år. Det er vores opfattelse, at den pågældende medarbejder har fundet et hul i vores kontrolsystem, og vores mistanke er, at det kun har kunnet lade sig gøre, fordi vedkommende har haft et samarbejde med nogen ude fra sygehuset,” siger Christian SauvrDe to virksomheder som nu efterforskes er Careman ApS fra Middelfart og FOHO ApS fra Rødovre.De har begge haft Sygehus Lillebælt som kunde. Det bekræfter sygehuset i en mail. Sendte falske fakturaer

De sigtede i sagen er sigtet for mandatsvig eller medvirken dertil. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Svindlen for op imod halvanden millioner kroner er ifølge Sygehus Lillebælt foregået ved, at indkøbschefen og de omtalte virksomheder i fællesskab har foretaget fiktive indkøb og falske fakturaer.

En research foretaget af Vejle Amts Folkeblad viser, at den tidligere indkøbschef er medstifter af Careman, der blandt andet sælger affaldsløsninger til hospitaler.

Indkøbschefen var medejer af Careman men forlod virksomheden to år før, han blev afskediget fra sin stilling..

Da han træder ud af virksomheden, overtager hans søn en ejerandel i virksomheden. 

Sigtede kender hinanden

Det andet firma, som efterforskes, er FOHO. Virksomheden sælger dropstativer og rulleborde og har tætte forbindelser til Careman.

FOHO’s medejer og direktør er også sigtet i sagen og kender indkøbschefen fra Sygehus Lillebælt.Det bekræftes blandt andet af, at FOHO – trods sin beliggenhed på Sjælland – er sponsor i den vejlensiske idrætsklub Hover IF, hvor indkøbschefen i flere år har været sponsoransvarlig for fodboldafdelingen.Her skulle klubben angiveligt have modtaget et større sponsorat fra FOHO

Ekspert: En alvorlig sag

Den tidligere indkøbschef har stiftet en virksomhed, som hans egen arbejdsplads, Sygehus Lillebælt, har handlet med. De roller og Caremans gentagne ejerskifter med familiemedlemmer er metoder, som ekspert i strafferet Lotte Helms stiller sig kritisk overfor. Hun ønsker imidlertid ikke at forholde sig til den konkrete sag.

“Det kan være en alvorlig sag, hvis man forsøger at dække over sig selv ved at sætte familien ind, når man egentlig selv har en finger med i spillet. At familie og venner bruges til at skjule ens egen rolle, kan man ofte se i sager om mandatsvig, siger Lotte Helms, ekspert i strafferet ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply