SVM-regeringen er på linje med fremtidens ældre, når det gælder frit valg
En ny analyse indikerer, at der er harmoni mellem SVM-regeringens ønske om mere frit valg og de kommende ældres holdninger til frit valg. Analysen har bl.a. set på forskellene på tværs af uddannelsesniveau og indkomst, hvilket er interessant i et A- og B-holds-perspektiv.
Kommunale plejehjem med egen bestyrelse kan give en mere klar BUM-model
Ser vi på erfaringerne med bestyrelser ift. dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner, så drukner vi ikke i succeshistorier. Regeringsgrundlaget kan fører til mere administration og dekobling af den kommunale ledelseskraft, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar.
Takstberegningen til nyt friplejehjem i Vallensbæk Kommune høster ros
Om to år skal Vallensbæk Kommune have et friplejehjem med Diakonissestiftelsen som plejeoperatør. Modellen høster store roser fra Dansk Erhverv i forbindelse med takstberegningerne, men aftalekomplekset indeholder også andre interessante elementer, som ikke ses så ofte.
Vallensbæk Kommune indgår aftale om nyt friplejehjem med Diakonissestiftelsen
Ejerformen på et nyt friplejehjem, som åbner i 2024, har været vigtig ifølge Borgmesteren i Vallensbæk Kommune. Med 160 års erfaringer i at drive omsorgsvirksomhed agter Diakonissestiftelsen at anvende et særligt greb for at implementere sit værdigrundlag.
Folketingsvalg, frit valg, friplejehjem og forvirring
Borgerens frie valg bliver brugt i alle mulige sammenhæng, men det er et uensartet koncept, når vi ser på de frit-valgs-ordninger, vi allerede har og det giver nogle afstikkere i medierne, der ikke hænger sammen med virkeligheden. Det én kalder valgbluf er er matematik for en anden.
Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf og en bombe under kommuneøkonomien
Blå bloks nye udspil om at garantere et reelt frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
Samtale om Herlev-modellen
”Der bliver rigeligt med opgaver til alle,” lød det fra Herlev kommunes borgmester ved et OPS-event om risikoen for, at Herlev-modellen kan udkonkurrere friplejehjem. Her svarede han bl.a. på, om modellen var godkendt, ligesom risikoen ved at veksle anlægsudgifter til serviceudgifter blev drøftet.
Fremtidens ældre: Kun 13 procent vil vælge et kommunalt plejehjem
Det er tidligere påvist, at ældrebefolkningen er inden i en bevægelse, hvor flere vælger privat hjemmepleje. Nu viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, at kun lidt over hver 10. af de kommende ældre vil vælge et kommunalt plejehjem. De fleste har mistet tilliden til kvaliteten af fremtidens ældrepleje.
Folketinget har ikke fået retvisende oplysninger om antal plejehjem og ejerform
Folketingets social- og ældreudvalg har i et ministersvar fået en opgørelse over antallet af plejehjem fordelt på ejerform. På OPS-Indsigt konstaterer vi, at tallene ikke er retvisende og det er der flere grunde til.
Bureaukrati koster både selvstændige og offentligt ansatte milliarder i tidsforbrug
FOA og SMV-danmark har uafhængigt af hinanden spurgt deres medlemmer om, hvor meget tid de bruger på dokumentation. ”Vi bruger tid, som vi ikke har, på at dokumentere noget, som ikke er nødvendigt,” lyder det fra FOA. Hos SMVdanmark vender man det på hovedet og foreslår en ny afgift.
Minister: Herlev-model kortslutter ikke markedet for friplejehjem
Venstres boligordfører Heidi Bank udtrykte på et samrådsmøde med Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekymring for, at en Herlev-model vil kortslutte friplejeboligmarkedet. Den præmis køber ministeren ikke. Læs her hvorfor.
Kommentar: Herlevmodellen – Det ufrie valg
Det skal være borgerne, der afgør om plejedriften er velfungerende - ikke kommunaldirektøren sådan som Herlevmodellen lægger op til. Her tvinges borgere, der ønsker frit valg ud af kommunen, fordi kommunen fastholder et monopol, skriver May-Britt Kattrup i denne kommentar.