Enhedslisten

  Enhedslisten

  Enhedslisten og Alternativets forslag til en grønnere indkøbsmodel møder modstand. " Jeg er i tvivl om, hvorvidt den her model er den rigtige,« siger Sophie Hæstorp Andersen spidskandidat for S. Også SF’s spidskandidat Sisse Marie Welling er skeptisk over for modellen med en intern CO2-pris.

  Partier vil gøre Københavns Kommunes indkøb grønnere med intern CO2-afgift

  En national CO2-afgift lader foreløbigt vente på sig. Derfor ønsker Enhedslisten og Alternativet at gå foran på kommunalt plan med en intern CO2-afgift i Københavns Kommune. Det kan lade sig gøre, men det skal skrues rigtigt sammen, mener professor.
  Julie Lykke Haugaard hæfter personligt med hendes private hus som sikkerhed for al økonomi i det private dagtilbud Lillely.

  Opråb: Røde partier modarbejder aktivt kvindelige iværksættere!

  Kvindelige iværksættere udskammes i en unuanceret debat om private dagtilbud. Det er en ulogisk ideologisk magtkamp, der er i konflikt med fakta. De typiske kvindefag er omsorgsfag og hvis der ikke må være iværksættere her, bliver kvinder igen sat nederst i hierarkiet, skriver Julie Lykke Haugaard.
  Jakob Sølvhøj der afløser Pernille Skipper som Enhedslistens ældreordfører, vil gerne vinke farvel til det frie valg af leverandør i hjemmeplejen.

  Enhedslisten vil have en kommunal ældrepleje, hvor private er overflødige

  ”Det minder om et menneskesyn, vi har set i det tidligere DDR og andre steder hvor menneskers ret til selvbestemmelse ikke spiller den store rolle,” siger Jakob Scharff, der er branchedirektør i Dansk Industri i en kommentar til Enhedslistens annoncerede opgør med borgerens frie valg.
  Enhedslisten vil indføre sociale investeringsbeviser for at støtte virksomheder, der fx hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. (Arkivfoto)

  Enhedslisten vil lade private investere i socialøkonomiske virksomheder

  Andelsvirksomhed rimer ikke på socialøkonomi og det kan give benspænd i forhold til Enhedslistens forslag om salg af sociale andelsbeviser for at tiltrække kapital til trængte socialøkonomiske virksomheder, men hvad tænker branchen og hvordan hænger det sammen med et profitforbud?
  Laust Westtoft

  Fakta vandt over forargelsen

  Børn, unge og voksne på landets sociale tilbud kan ånde lettet op efter, at regeringen og dens støttepartier har valgt ikke at ville tvangsomlægge de mange private aktører på socialområdet til selveje. Den nye aftale er en sejr for, at fakta og solid viden fortsat skal styre socialområdet.
  Klimaordfører hos Enhedslisten, Peder Hvelplund så meget hellere, at forligspartierne gjorde KL`s arbejde færdigt.

  Enhedslisten forlader affaldsforlig på grund af udbud

  Enhedslisten forlader affaldsforlig, fordi nedbringelse af afbrænding skal ske gennem konkurrenceudsættelse. " Jeg uforstående overfor, at man i forligskredsen ikke er villig til at bringe aftalen det sidste stykke vej," siger klimaordfører hos Enhedslisten, Peder Hvelplund.
  Arkivfoto

  Hybride lægeklinikker udfordrer den traditionelle familielæge

  Debatten om de såkaldte ”stråmandsklinikker” bliver i øjeblikket forstærket af et lovforslag om at bekæmpe deres udbredelse, men er der ikke bare tale om en naturlig disruption, som måtte komme i kølvandet på den lovgivning Folketinget vedtog for få år siden? Spørger redaktør Steen Houmark i denne kommentar