Skip to main content

Det så sort ud i december 2023, da opførelsen af Slagelse Friplejehjem blev sat på standby, fordi byggeselskabet indgav konkursbegæring, men i sidste uge afleverede ejendomsselskabet SPD og Sampension, der står bag byggeriet bygningerne til Danske Diakonhjem som er friplejeleverandør.

”Vi er superglade for at være kommet i mål, til den nye deadline, som vi fik lagt ved årsskiftet,” siger Partner i SPD, Niclas Thorsbrenner til OPS-Indsigt.

Tyve nye medarbejdere

Selvom overdragelsen af bygningen blev forsinket, så har Danske Diakonhjem haft tid til at gøre alting klar, inden de første beboere flyttede ind.

De seneste uger har man på Slagelse Friplejehjem haft skruet op for forberedelserne til åbningen i midten af måneden. Den 1. februar begyndte 20 nye medarbejdere, som alle er blevet introduceret til hjemmet og opgaverne.

”Det har været spændende at starte noget op helt fra bunden og være med til at præge det hele fra begyndelsen. Jeg er utrolig glad for, at så mange mennesker har ønsket at flytte ind på vores nye hjem, og vi har også oplevet enormt stor interesse for at blive medarbejder på hjemmet. Vi har virkelig fået en flot velkomst i byen, og det tegner godt for vores hjem og samarbejdet med lokalområdet,” siger Rikke Folmer Mouritsen.

Første etage allerede booket

I denne uge åbnede Slagelse Friplejehjem så rigtigt dørene til det nye hjem og tog imod de første beboere med blomster og flag. Helt efter plenen.

”Det er fantastisk, at der nu er flyttet beboere ind på hjemmet, og at huset begynder at summe af liv. Det er det, vi har set frem til og arbejdet hen imod, og det er dejligt nu at være nået så langt,” siger forstander Rikke Folmer Mouritzen, der nu glæder sig til hverdagen på hjemmet og til at se alle planerne blive til virkelighed.

Den 20. februar som var den første dag, flyttede tre beboere ind på det nye friplejehjem, og i løbet af den første måned flytter i alt 21 beboere ind på hjemmet – og dermed er den første ud af tre etager allerede fuldt booket.

Slagelse Friplejehjem ligger kun et stenkast fra et andet byggeri, hvor pensionsselskabet PFA og OK-Fonden er i fuld gang med endnu et friplejehjem og et seniorboligfælleskab på tilsammen lidt over 100 boliger, som forventes at stå færdig I efteråret 2024.

Læs også: To nye friplejehjem skyder op i samme kommune – et stenkast fra hinanden

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind