Skip to main content

Aarhus Havn har over de seneste mange år oplevet stor fremgang og er i dag Danmarks største erhvervshavn. I bestræbelserne på at fortsætte den udvikling og skabe bedre erhvervsmæssige muligheder vil bestyrelsen omdanne Aarhus Havn til et aktieselskab.CEO for Aarhus Havn Thomas Haber Borch siger i en pressemeddelelse, at omdannelsen vil gavne erhvervslivet og samfundet”I de kommende år står havnen over for en række forandringer og nye muligheder. Det gælder blandt andet en havneudvidelse, etablering af en dryport samt udvikling af en ny terminal på den eksisterende havn. Derudover sker der en omfattende grøn omstilling af samfundet, hvor vi spiller en central rolle. En omdannelse til et aktieselskab vil kunne styrke vores position og bidrage til at sikre fremgang og bæredygtig udvikling både lokalt og nationalt.,” siger Thomas Haber Borch.Hvis forslaget bliver vedtaget, skal havnebestyrelsen have en ny formand i stedet for Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), men til gengæld vil havnen som aktieselskab få nye kommercielle muligheder og Aarhus Kommune kan som eneejer af aktierne i havnen få udbytter i gode regnskabsår, lyder det i indstillingen. Borgmesteren siger:”Det er naturligt at se på, om havnen har den optimale og mest bæredygtige selskabsform til at stå sig bedst muligt i skarp konkurrence med andre havne. For mig er det afgørende, at vi selvfølgelig bevarer det fulde ejerskab af Aarhus Havn, at havnen bliver lagt ind under samme selskabsform som de øvrige kommunale selskaber, og at vi imødekommer havnens ønske om bedre at kunne understøtte havnens og dermed også byens udvikling,” siger Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.Magistraten i Aarhus Kommune har tiltrådt indstillingen, som forventes behandlet i byrådet inden jul. Hvis byrådet vedtager indstillingen, vil Aarhus Havn forventeligt overgå til at være et aktieselskab fra og med 1. juli 2024.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply