Skip to main content

De senere år har været præget af mange diskussioner om, hvorvidt private plejevirksomheder kunne overleve på det kommunale marked for frit valg af hjemmepleje, når der var så store udsving i de kommunalt beregnede priser.

Det har fået flere til at trække sig, men i Jylland går det den anden vej. Her styrker en af de større plejeleverandører lige nu deres ledelse.

”Svane Pleje er et godt sted som virksomhed, og har appetit på at hjælpe endnu flere, derfor styrke vi ledelsen nu,” siger bestyrelsesformand Henning Blaabjerg, til OPS-Indsigt.

Svane Pleje henter derfor en ny administrerende direktør ind. Det bliver Søren Andersen, der indtil i sommers var direktør for den svenske plejekoncern Attendo Danmark gennem fem år.  Ud over det har han tidligere været Head of Operations på servicesiden i Falck og Head of SOS Healthcare.

Læs også: Mystik om svensk plejeleverandør 

Træder ind i en ejerledet virksomhed

Fra den 1. november skal Søren Andersen stå i spidsen for en virksomhed med lige omkring 800 medarbejdere, og aktiviteter i 12 kommuner. Med en portefølje hvor virksomheden leverer hjemmepleje efter frit-valgs-modellen på det meste af Fyn og har et solidt fodfæste i Øst- og Midtjylland er Svane Pleje en af de store private plejevirksomheder i Danmark. 

Søren Andersen glæder sig til at bygge videre på det fundament, som allerede er til stede. Selv siger han til OPS-Indsigt om hans tiltrædelse:

”Svane pleje er en spændende virksomhed, som jeg glæder mig til at lære bedre at kende, når jeg tiltræder som administrerende direktør.”

Svane Pleje er grundlagt for godt 20 år siden af bl.a. Henning Blaabjerg og er som ejerledet virksomhed en af de relativ få virksomheder, der har været med hele vejen siden det frie valgs begyndelse i 2003.

Læser man virksomhedens 2022-regnskab igennem, finder man vækst på bundlinjen gennem flere år med et årsresultat på 11,6 mio. kr. i 2022, og en egenkapital er i millionklassen (opgjort til 22,8 mio. kr.)

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply