Skip to main content

KMD måtte tidligt i et udbudsforløb opgive med at være leverandør på landets største ESDH-system, men heller ikke den konkurrent der gav et bud, som var godt 18. millioner kroner billigere end vinden trak det længste strå. 

Det fremgår af en artikel i DIGITECH.

Resultatet af dette udbud, som drejer sig om Forsvaret Koncernfælles Sags– og Dokumenthåndteringssystem (KESDH), der bliver brugt af omkring 10.000 ansatte, bryder dermed normalen, hvor laveste pris har en central betydning, for hvem der vinder.

Det var to af de store infrastruktur-selskaber, der kæmpede om opgaven til en værdi af 187 millioner kroner over de næste syv år.

Aeven bød ind med en pris på 187 millioner kroner og selskabet Kyndryl gav et bud på 169 millioner kroner.

Men i og med, at prisen kun vægtede 25 pct. og kvalitetsparametrene vægtede 75 pct. blev det Aeven, der løb med sejren og som de næste syv år skal servicere forsvaret.

De to infrastruktur-selskaber har det til fælles, at de begge er udsprunget af noget større. 

Kyndryl som gav det laveste bud blev udskilt af IBM i 2021 og siden har selskabet tabt millioner på bundlinjen og mistet omsætning ifølge Computer World.

Aeven blev sidste år udskilt fra NNIT’s it-infrastruktur outsourcingforretning og opkøbt af kapitalfonden, Agilitas Private Equity LLP med bistand fra advokathuset Plesner

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply