Skip to main content

Det bliver et hollandske AIS Airlines, der overtager flyvningen på ruten mellem Karup i Midtjylland og København. Det skriver flymediet Check-In.dk.

Ifølge mediet sender selskabet de første fly i luften på ruten fra 2. oktober.AIS Airlines som er etableret i 2009 driver allerede rutetrafik i Danmark, nemlig fra Esbjerg Lufthavn, med tre direkte ruter til Aberdeen, Humberside and Stavanger, oplyser selskabet på deres hjemmeside.

Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V), der er bestyrelsesformand for den kommunalt ejede lufthavn, oplyste tirsdag, at lufthavnen har underskrevet en aftale med et nyt selskab.

Læs også: Fortsat turbulens omkring kommunalt ejet lufthavn

Ledt  efter operatør `on and off´ i et helt årDen kommunalt ejede lufthavn i Midtjylland har det sidste års tid – `on and off´ – ledt efter et alternativ til  den hidtidige operatør, Danish Air Transport (DAT). Senest efter at selskabet i begyndelsen af august endeligt besluttede at indstille flyvninger på ruten fra fredag 8. september.

Ulrik Wilbek satte dog i tirsdags ikke navn på den nye operatør, da han oplyste om, at man havde fundet en ny samarbejdspartner.

– Den nye operatør ønsker først at få det hele offentliggjort, når alle tidspunkter for afrejse er faldet på plads med Kastrup Lufthavn, og man kan begynde at bestille billetter.

– Det kan man på fredag, sagde han tirsdag til TV Midtvest.Men allerede torsdag kunne man bestille rejser fra AIS Airlines på ruten mellem Karup og København, det fremgår af deres hjemmeside.Statsstøtte i to år

DAT indstillede først gang driften i december sidste år på grund af høje brændstofpriser og for få solgte billetter.

Det skete blandt andet, efter at regeringen havde vedtaget en toårig aftale om statsstøtte til Midtjyllands Lufthavn på 4,2 millioner kroner om året i to år.

Aftalen var midlertidigt med til at lokke DAT tilbage til lufthavnen, da selskabet blev tilbudt nogle fordelagtige opstartsvilkår. Det har Check-In tidligere skrevet.

Men i august blev en endegyldig beslutning taget om ikke at varetage flyvningen mellem Karup og Kastrup længere.

Lufthavnen i Karup blev etableret i 1965. Den er ejet af kommunerne i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg.

Ruten mellem Karup og Kastrup er lufthavnens eneste.

Før coronakrisen ramte, rejste cirka 120.000 passagerer gennem lufthavnen hvert år.

Tidligere har også SAS, Norwegian og Cimber-Sterling fløjet fra Karup.

/ritzau/sho

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply