Skip to main content

Midtjyllands Lufthavn i Karup får endnu engang luft under vingerne i sidste sekund og ser ud til at kunne flyve ud af den turbulens, som har præget lufthavnen de seneste år. Det fremgår af en artikel hos TV MIDTVEST, som har talt med Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, der er bestyrelsesformand for den kommunalt ejede lufthavn.

Han oplyser, at man har tegnet en aftale med en ny flyoperatør.

Med en ny operatør kommer redningen ganske få dage, før det sidste fly fløjet af Danish Air Transport (DAT) afgår fra Lufthavnen. 

Ulrik Wilbek oplyser deuden, at den nye operatør, hvis navn fortsat er hemmeligt, går på vingerne på ruten mellem Karup og København 2. oktober.

”Den nye operatør ønsker først at få det hele offentliggjort, når alle tidspunkter for afrejse er faldet på plads med Kastrup Lufthavn. Det kan man på fredag,” siger Ulrik Wilbek til TV MIDTVEST.

Læs også: Statsstøtte skal give luft under vingerne til kriseramt kommunalt ejet lufthavn 

Det er ikke første gang, at lufthavnen er ind og ud af turbulente forhold.

”Staten skal spytte penge i kassen, hvis Midtjyllands Lufthavn skal eksistere i fremtiden,” sådan lød det fra otte ud af ni borgmestre i de kommuner, der ejer lufthavnen i december 2022.

Dengang lettede det sidste fly fra danske DAT, som havde opgivet at flyve fra Karup. Siden fik lufthavnen både statsstøtte på omkring 4,2 millioner kroner de næste to år og DAT vendte også tilbage i april 2023 for at trække sig igen i august.

Nu er der så fundet en ny operatør til den kommunale lufthavn.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply