Skip to main content

Komponent, som er en af de større konsulenthuse og ejet af alle de danske kommuner, overtager det private konsulenthus Type2dialog, det fremgår af en fælles pressemeddelelse.

 

”Med fusionen får Komponent dermed flere kompetencer til at bistå med rådgivning om både ledelse, styring og faglig praksis i hele værdikæden fra politiske strategier og deres udmøntning på forvaltningsniveau og helt ud i den faglige drift og mødet med borgerne,” lyder det i pressemeddelelsen.

 

Selvom man i overskriften på pressemeddelelsen anvender begrebet fusion, så fremgår det også tydeligt, at det er Komponent der overtager Type2dialog. ” Både faglige konsulenter og opgaver følger med over i Komponent og bliver løftet som aftalt – blot under nyt navn,” står der i pressemeddelelsen.Flere kompetencer i ny tryg havnType2dialog har i mere end 20 år bistået kommuner og velfærdsaktører med faglig kvalitetsudvikling på tværs af sundheds- og ældreområdet og det specialiserede voksenområde. Virksomheden kendt for sit omfattende arbejde omkring hverdagsrehabilitering i samarbejde med kommunerne og blev bl.a. kåret som gazellevirksomhed i 2009 med en vækst i bruttoomsætningen på over 400 pct.

 

”Type2dialog er drevet af at gøre en mærkbar forskel med effekt for både borgere, velfærdsaktører og samfund. Det er Komponent også. Vi passer sammen værdimæssigt, og på løsningsfronten supplerer vi hinanden. Derfor er jeg glad for, at det, vi gennem mange år har opbygget og udviklet sammen med kommuner, forskningsmiljøer og andre dygtige aktører, nu kan fortsætte i en ny og tryg havn hos Komponent,” siger stifter Helene Hoffmann. 

 

Type2dialog har ifølge deres regnskaber haft et fald i bruttofortjenesten igennem de seneste tre år på omkring 6 millioner kroner med et negativt årsresultat i 2022 på lidt over 2 millioner kroner.

 

For direktør i Komponent Jonatan Schloss er det positivt, at Komponent med overtagelsen får tilført flere kompetencer og ressourcer til at understøtte kommunernes behov på alle niveauer: 

 

”Komplekse problemer og ambitiøse forventninger udfordrer kommunerne på de store velfærdsområder.  Med flere dygtige faglige profiler fra Type2dialog som en del af Komponent-holdet vil vi f.eks. fremover kunne understøtte kommunerne i at finde gode svar på, hvordan man skaber succes med selvstyrende teams i hjemmeplejen, hvordan man sikrer værdig pleje, og hvordan man kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin i ældreplejen,” siger Jonatan Schloss. Overtagelsen rejser spørgsmål om det kommunale virkeHos Dansk Erhverv ønsker markedschef Morten Jung, Type2dialog tillykke med salget.”Ikke mindst fordi jeg oplever dem som et yderst kompetent konsulenthus, men den her overtagelse rejser også spørgsmål for de ydre rammer i det kommunale virke,” siger han til OPS-Indsigt.

 

Han peger på, at han vel vidende, at Komponent er et selvstændigt selskab, så er selskabet ejet af kommunerne og det sætter igen spørgsmålstegn ved, hvad er det for nogle opgaver en kommune skal varetage.

 

”Hvad sker der med innovationen? Type2dialog bliver jo ikke lige så innovative fremadrettede, når de bliver lukket inde i en kommunal selvforståelse,” siger han og fortsætter;

 

” Vi har en offentlig sektor, der bare vokser og vokser. Hvornår holder den op med at vokse? – På den her måde ender det snart med, at de bliver nomineret til årets gazellevirksomhed,” siger Morten Jung til OPS-Indsigt.

 

Komponent har i dag 90 ansatte oplyser virksomheden på hjemmesiden. Med overtagelsen af Type2dialog vokser den med omkring 10 pct. 

Parterne oplyser, at fusionen ikke har nogen umiddelbare konsekvenser for de kunder og samarbejdspartnere, der arbejder sammen med Type2dialog i dag. Både faglige konsulenter og opgaver følger med over i Komponent og bliver løftet som aftalt – blot under nyt navn. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply