Skip to main content

Arbejder du som indkøber i den offentlige sektor, eller er tilbudsgiver i den private sektor, skal du læse med her. Det samme gælder, hvis du er chef eller leder i en fagforvaltning med ansvar for at få enderne til at mødes, når der skal implementeres politiske beslutninger om grønne indkøb.

OPS-Indsigt arrangerer sammen med Horten advokatpartnerselskab et gå-hjem-møde den 25. oktober under overskriften:

 ”Den offentlige indkøbsmuskel og grønne indkøb.”

Her får vi besøg af repræsentanter fra brancheorganisationer, offentlige indkøbere, top-tunede jurister og kommunaldirektøren fra en af de kommuner, der konkurrenceudsætter mest ifølge indenrigsministeriets nøgletal.I et skarpt tempo dykker vi substantielt ned i junglen af de dilemmaer og potentialer, der følger med klimarigtige indkøb.

Arrangementet er gratis og foregår den 25. oktober fra kl. 12.15 til 15.30 hos Horten, der er beliggende på Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup.

 

Tilmeldingen skal ske til steen@nb-medier.dk senest den 18. oktober

 

Programmet kan du trække via dette link.

 

Bagtæppet 

Den grønne omstilling fylder mere og mere i debatten og de politiske beslutninger, men et er hvad det fylder, noget andet er, hvad det er muligt at implementerer, når der købes ind i den offentlige sektor.

Ser vi på det danske velfærdssamfund, må de fleste erkende, at det er en kompleks størrelse, hvor det kræver en helt særlig faglig indsigt at indarbejde grønne krav i alle udbud, lige fra indkøb af bleer, rengørings- og ukrudtsmidler, til elbiler.Læs også: Grønne offentlige indkøb er ikke uden dilemmaer

I debatten på de sociale medier er den offentlige sektors årlige indkøb af produkter og tjenesteydelser for 400 milliarder kroner om året ofte i spil.

Bølgerne kan gå højt, som da branchedirektør i Dansk Industri Jakob Scharff i foråret skrev følgende på LinkedIn:

”Der skal simpelthen mere tempo på den grønne omstilling i offentlige indkøb. Sammen med Signe Munk fra SF – Socialistisk Folkeparti kommer vi i DI – Dansk Industri med en klar opfordring til landets kommuner, regioner og stat om at sætte konkrete mål for grønne indkøb,” skrev han.

Det afstedkom rigtig mange kommentarer fra ”Indkøbsdanmark”  (se opslaget i bunden)

Men et er, hvad man drøfter på LinkedIn i et kommentarspor, noget andet er, hvad sker der, når vi sætter skarpe personligheder til at komme med oplæg og perspektiver eller indgå i en paneldebat?

Det får vi se den 25 – oktober hos Horten, hvor målet er at gå et spadestik dybere i substansen om den offentlige sektor som grøn indkøbsmuskel.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply