Skip to main content

Der er flere interessante meldinger om vagtskifte på direktionsgangene inden for velfærdsområdet i disse dage. Onsdag kunne vi fortælle, at Gribskov Kommune har hyret en tidligere topchef i en stor privat velfærdsvirksomhed som ny direktør for social- og sundhedsområdet.

Næsten samtidig med, at en tidligere privatansat direktør er på vej ind i en kommune, er den tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær nu på vej ind i den selvejende organisation FOBU.

I sig selv et usædvanligt træk for kun 1,5 pct. af lederne fra det offentlige skifter til en ledelsesstilling i den private sektor ifølge DJØF, men det er endnu færre der skifter fra det private til den offentlige sektor, her er det kun 0,5 pct.

Det er dog ikke usædvanligt i den selvejende sektor som FOBU er en del af, at man rekrutterer profiler fra den offentlige sektor. Både Diakonissestiftelsen og Fonden Mariehjemmene er eksempler på dette

Claus Thykjær, som har været en smut forbi konsulenthuset Mussmann efter fratrædelsen i Greve, afløser Henrik Wagner, der efter 4 på posten fratrådte ved indgangen til 2023 ifølge en pressemeddelelse. Henrik Wagner kom ligeledes fra den offentlige sektor.

Et ønske om at stå stærkere i fremtiden 

Claus Thykjær er ifølge en pressemeddelelse præcis den profil, som FOBUs bestyrelse har ledt efter.

”Claus har en stærk politisk og ledelsesmæssig erfaring, og jeg glæder mig til samarbejdet om at styrke FOBU både som organisation, fagligt fællesskab og politisk stemme for de private og selvejende institutioner. Claus’ kompetencer inden for det politiske og økonomiske er en vigtig medspiller for at stå endnu stærkere i fremtiden,” siger Forperson i FOBU, Maiken Grønvall.

Maiken Grønwall tiltrådte selv som formand i 2022 efter Ida Balling, der trådte tilbage efter mange år i rollen som forperson men forblev i bestyrelsen som næstforperson. Samtidig fik bestyrelsen tre nye ansigter, fremgår det af årsberetningen.

Træder ind i en organisation på over 100 år

Selv glæder Claus Thykjær sig så meget, at han næsten ikke kan vente med at komme i gang med arbejdet.

”Jeg er meget glad for at blive inviteret med ombord i FOBU, da jeg har en stor tro på de alternativer de selvejende og private tilbyder til et mangfoldigt dagtilbudsområde. Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde for at styrke deres stemme og indflydelse,” lyder det.Om baggrunden for at søge stillingen skriver Claus Thykjær på LinkedIn”Livet som konsulent har på mange måder været lærerigt og jeg har fået styrket min faglige profil. Imidlertid har jeg hele tiden savnet ledelse og det at være i en samlet organisation. Dertil kommer, at jeg nok aldrig kommer til at holde af det med at jagte den næste opgave – jeg vil hellere have at opgaverne kommer til mig…”

Claus Thykjær tiltræder den 1. august stillingen som direktør for FOBU, der er en af de store landsdækkende paraplyorganisationer på dagtilbudsområdet med godt 150 selvejende og private daginstitutioner tilknyttet. FOBU blev oprindeligt grundlagt under navnet Folkebørnehaverne af 1915, senere omdøbt til Menighedernes Daginstitutioner/ MDI, og i maj 2015 skiftede organisationen så navn til FOBU.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply