Skip to main content

”Hvor europæiske virksomheder bakser med langsommelige godkendelsesprocedurer og kompleks lovgivning, bliver den røde løber praktisk talt rullet ud for virksomheder i andre regioner. Det presser europæiske virksomheder i den globale konkurrence. Der er brug for, at Europa skruer op for den grønne vækstmotor og fjerner de barrierer, der bremser virksomhederne.” 

Det var et af budskaberne fra administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, da han den 19. juni talte til 42 ambassadører, som var samlet til Dansk Industris årlige ambassadørbriefing.

Samme dag kunne man i en pressemeddelelse læse, at den verdensomspændende danske servicekoncern ISS netop har vundet en syvårig kontrakt i ex-EU-landet Storbritannien. Her har det britiske ministerium for miljø, fødevarer og landbrug (Defra) tegnet en kontrakt med ISS til en samlet værdi af 3,64 milliarder kroner.

“Efter en åben og gennemsigtig indkøbsproces har vi tildelt ISS denne kontrakt for at kunne udnytte vores aktiver bedst muligt og sikre, at personalet kan fortsætte med at levere til offentligheden,” sagde Richard Jackson, der er Senior Responsible Officer for Defra Facilities Management Program.

Han betragter kontrakten der bl.a. dækker tekniske tjenester, rengøring, affaldshåndtering, catering, sikkerhed, reception og vedligeholdelse, som en milepæl for det britiske ministerium, der ønsker at transformere måden man arbejder på i forhold til den grønne omstilling. 

Har brug for politikere, der kan følge med

Opfordringen til ambassadørerne om at indgå i endnu flere og tættere partnerskaber med erhvervslivet om centrale samfundsudfordringer kom i en tale, der samtidig opridsede den anspændte globale situation og Europas skrantende konkurrenceevne i forhold til andre regioner.

Lars Sandahl Sørensen understregede over de fremmødte ambassadører vigtigheden af offentlige-private partnerskaber i en ny geopolitisk verden. 

”Svaret på den geopolitiske situation er ikke mindre internationalt samarbejde. I stedet bør vi indgå i nye globale partnerskaber og alliancer med pålidelige lande på tværs af verdens regioner. Kun gennem offentlige-private partnerskaber løser vi vores store samfundsudfordringer inden for bl.a. energi, klima og sundhed,” sagde han.

DI-direktøren opfordrede til at involvere den private sektor i partnerskaber, der sikrer mest værdi for pengene. 

”Morgendagens vindere er dem, der er i stand til at tilpasse sig et geopolitisk landskab i forandring. Virksomheder flytter sig ofte hurtigt, og vi har brug for politikere, der kan følge med og skabe de rigtige rammer for udviklingen,” lød det.

Derudover italesatte han en af de helt store udfordringer, som Danmark og Europa står overfor lige nu – nemlig mangel på arbejdskraft, herunder udenlandsk arbejdskraft.

”Vi mangler lige nu hænder til alt fra at komme i mål med den grønne omstilling til at tage sig af patienterne på hospitalerne. Der er i høj grad brug for udenlandsk arbejdskraft til at sikre fremtidens velstand og velfærd i Danmark,” sagde Lars Sandahl Sørensen til ambassadørerne.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply