Skip to main content

Det bliver en dyr fornøjelse for kunder hos Silkeborg Forsyning, at selskabet sammen med andre fjernvarmeselskaber inden energikrisen spekulerede i, at elpriserne ville forblive lav. De blev derfor ramt af store tab, da energipriserne tværtimod begyndte at stige i 2021. Det skriver TV MidtVest.

Men hvordan kunne det nå dertil? Det ønsker byrådsmedlem Peter Sig Kristensen (EL) i Silkeborg Kommune, nu at få svar på – selvom det ifølge ham kan blive svært: “I den redegørelse, vi har fået i byrådet, står der, at Silkeborg Kommune som ejer er blevet løbende orienteret siden efteråret 2021, men jeg har intet hørt om det her i al den tid, så det vil jeg gerne vide, om det er rigtigt,” siger han til TV MidtVest og fortsætter.”Jeg synes, det er for svært at få indsigt i disse oplysninger. Når man som byrådsmedlem får at vide, at andre medlemmer har adgang til en viden, som jeg ikke får stillet til rådighed, så synes jeg, der er et problem.”Peter Sig Kristensen er mildest talt ikke tilfreds med et lavt informationsniveau fra forsyningsselskabet – eller fra Økonomiudvalget:”Jeg vil gerne sikre mig, at tabet på 70 millioner kroner ikke falder tilbage på kommunens borgere. Derfor har jeg brug for nogle oplysninger som byrådsmedlem for at kunne varetage mit medejerskab af Silkeborg Forsyning,” siger han til TV MidtVest.Borgmester Helle Gade (S) siger, at hun har fokus på sagen, men at visse regler blokerer for informationsstrømmen:

“Jeg har sammen med Økonomi- og Erhvervsudvalget et særligt øje på den her sag. Men der er en række interne oplysninger, som er fortrolige på nuværende tidspunkt. Silkeborg Forsyning er at aktieselskab, som er underlagt andre regler end en kommune, men jeg opfordrer ledelsen til at være så åbne som muligt om, hvad der foregår,” siger Helle Gade til TV MidtVest.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply