Skip to main content

På et næsten færdigbygget friplejehjem i Vestsjælland er det lykkedes på rekordtid, at få forstanderstillingen besat og samtidig vælte sig i mere end fire gange så mange ansøgninger, som man har behov for.

Det er interessant, fordi netop i Region Sjælland viste en rapport fra STAR i september 2022, at 6 ud af 10 forsøg på at rekruttere en social- og sundhedshjælper slog fejl. 

Over 1700 forgæves rekrutteringsforsøg målte man i perioden december 2021 til og med maj 2022

 ”Vi har fået mere end 300 ansøgninger, og vi har masser af samtaler lige nu,” siger kommunikationsansvarlig hos Fonden Mariehjemmene Hans Meier Andersen til sn.dk.

Hos Fonden Mariehjemmene glæder man sig meget til i august, hvor det nye friplejehjem Marie Magdalene åbner i Sorø. Her kommer der 64 boliger og man forventer, at skulle besætte 60 stillinger, når friplejehjemmet er fuldt beboet.

Åbent hus og kommunal millionbesparelse

Men hvad ligger bag, det store antal ansøgninger?

En del af de mange ansøgninger kan forklares med, at der i nabokommunen Slagelse har været en kontinuerlig massiv millionbesparelse på ældreområdet, hvor man alene i efteråret 2022 foretog 40 opsigelser ifølge Fagbladet FOA.

”Folk er begyndt at søge væk nu, især dem, der tør tage springet. Det her er det værste, jeg har oplevet, og jeg har været fællestillidsrepræsentant siden 2008. Jeg håber, jeg aldrig, aldrig kommer til at opleve det igen,” sagde Christina Mortensen dengang om den usikkerhed, der rystede Slagelse Kommune. 

Hos Fonden Mariehjemmene har man gjort flere ting for at skabe opmærksomhed om det kommende friplejehjem og man lægger ikke skjul på, at man har haft svært ved at få armene ned. Det fremgår af et nyhedsopslag.

To velbesøgte åbent Hus-arrangementer i marts og april gav et uset antal besøgende.

”Vi holdt 12. april det andet åbne hus for kommende medarbejdere på Friplejehjemmet Magdalene Marie. Det blev igen et velbesøgt arrangement med over 70 deltagere – ligesom det første 22. marts. Sammenlagt har der været små 150 gæster på Magdalene Maries byggeplads,” siger Hans Meier Andersen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply