Skip to main content

Allerød Kommune og Nordic Health Lab har indgået et nyt partnerskab om at skabe bedre sundhedsløsninger lokalt. Det oplyser Sn.dk.  Partnerskabet er interessant, fordi Allerede Kommune ser ind i en fremtid, ligesom resten af landets kommuner, med væsentlige flere opgaver på sundshedsområdet og færre hænder til at klare dem. Der vil i fremtiden være flere ældre og flere sundhedsudfordringer uanset alder.  “Det tager vi meget alvorligt, og ét af de spor, vi forfølger, er at styrke vores innovation, hvor opgaver løses på anderledes måder – for eksempel ved at benytte VR-briller til bevægelse for beboere på plejehjem, der både gør øvelsen sjovere, og som kan laves uden, at personalet behøver at være der,” siger borgmester i Allerød Kommune, Karsten Längerich, i en pressemeddelelse. Stiller testarenaer til rådighed for test af nye løsningerNordic Health Lab er i følge Dansk Industri på få år blevet et landsdækkende økosystem af sundheds-lab med testarenaer på danske hospitaler og i kommunernes genoptræningsmiljøer. Testarenaerne stiller det relevante sundhedsfaglige miljø til rådighed til test af løsninger for på den måde at finde nye og innovative løsninger til nogle af deres store udfordringer. Projektet er et forsøg på bygge bro mellem innovative virksomheder og det offentlige sundhedsvæsen ”Vi er glade for at få Allerød Kommune med som vores første kommunepartner. Desuden deler kommunen borgere med vores partnerhospital, Nordsjællands Hospital, hvilket skaber et stærkt grundlag for at facilitere test af behandling og monitorering i eget hjem i fællesskab med både kommunen og hospitalet,” siger administrerende direktør for Nordic Health Lab, Jesper Juel-HelwigSamarbejdet mellem Allerød Kommune og Nordic Health Lab skal skabe bedre borgeroplevelser og sundhedsløsninger, som helt konkret betyder, at medarbejderne i højere grad kan fokusere på de borgernære opgaver og at få deres faglighed i spil.Nyt Hospital Nordsjælland, Hillerød Kommune, Nordic Development Corporation og Industriens Fond gik i 2018 sammen om at oprette Nordic Health Lab. I 2022 beviligede Industriens Fond 10 mio. kr. til projektet, som har til formål at skabe et fundament for fremtidens sundhedsløsninger ved at bygge bro mellem virksomheder og det offentlige sundhedsvæsen. nannakk/sho

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply