Skip to main content

Kolding Kommunes kommunaldirektør Thomas Boe har takket ja til et job som direktør i en nyoprettet stilling, som COO hos familievirksomheden Arkil Holding. Her får han det overordnede ansvar for koncernens drift og implementering af strategi. Han forlader sin stilling som kommunaldirektør ved udgangen af marts 2023.

Dermed er han en af de relativt få der forlader den offentlige sektor til fordel for den private, men samtidig følger han den forventning mange chefer ansat i kommuner har til gode muligheder og arbejdsmæssig fleksibilitet i den private sektor. Det fremgår af en undersøgelse hos Djøf. Her mener hele 46% af de adspurgte, at der er gode eller meget gode muligheder for en høj grad af fleksibilitet i den private sektor, 

Men det er ikke så mange, der som Thomas Bro lever muligheden ud i livet. Mobiliteten er ifølge et Djøf faktaark sådan, at kun 1.5 pct af lederne i det offentlige skifter hvert år til den private sektor. Den anden vej rundt fra den private til den offentlige sektor, drejer det sig kun om en mobilitet blandt ledere og chefer på 1 pct.

Stolt af at sende ham videre

Det ærgrer borgmester Knud Erik Langhoff (K), at Thomas Boe nu forlader kommunen:

”Jeg ønsker ham naturligvis tillykke med jobbet. Han har fået tilbudt en betydningsfuld stilling, hvor han kan fortsætte sin karriere, efter at han i over ti år har arbejdet hårdt for udviklingen af Kolding Kommune. Og jeg kan kun være stolt af at sende vores dygtige kommunaldirektør godt videre,” siger Knud Erik Langhoff i en meddelelse.

Det er ikke en hvilken som helst virksomhed som Thomas Boe træder ind i. Regnskabet for 2022 er endnu ikke helt færdiggjort, men Arkil-koncern forventer ifølge Dagens Byggeri et tilfredsstillende regnskab, hvor omsætningen forventes at lande lige under 4 mia. kroner imod 3,67 mia. kroner året før.

Arkil er én af Danmarks største entreprenørvirksomheder med godt 2000 ansatte, der udfører alsidige entreprenørprojekter over hele landet for blandt andet Vejdirektoratet, BaneDanmark og kommunerne.

Viden om hvad offentlige kunder ønske tæller

Group CEO Jens Skjøt-Arkil udtaler i den forbindelse med offentliggørelsen af Thomas Broes skifte, at det bl.a. handler om, at man med Thomas Boe som COO ønsker at sætte yderligere kræfter ind på udviklingen af familievirksomheden. 

”Vi har et behov for en bredt forankret koncernledelse, som kan bidrage til at gribe fremtidens muligheder og udvikle koncernen endnu længere. De opgaver vil Thomas Boe sikre, at koncernen holder fokus på, og ikke mindst hans viden om, hvordan vores offentlige kunder ønsker at udvikle sig og erfaring med ledelse af komplekse og forgrenede organisationer, vil i den sammenhæng være en stor styrke, og vi glæder os til samarbejdet. Det vil være med til at sikre, at vi fortsat kan være en god, pålidelig og stærk samarbejdspartner, der leverer Kvalitet til Tiden,” siger CEO Jens Skjøt-Arkil. 

Thomas Boe har været kommunaldirektør i Kolding Kommune siden 1. marts 2017. Inden da var han direktør i By- og Udviklingsforvaltningen, et job, han havde haft siden august 2012.

”Når jeg rejser, vil jeg se tilbage på Kolding Kommune og den udvikling, der er sket gennem årene, med stolthed. En positiv udvikling kan kun lade sig gøre, når man er sammen om det. Og jeg har oplevet velvilje til at rykke på vigtige dagsordner, der har udviklet Kolding Kommune i en positiv retning.”

Byrådet blev orienteret om Thomas Boes opsigelse på byrådsmødet tirsdag aften.

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply