Skip to main content

Der vil kunne spares langt over 100 millioner kroner, hvis et nyt sygehusvaskeri i Region Sjælland placeres i et stort nedlagt trykkeri i Slagelse i stedet for i et nyt kommende stort byggeri i Tuse ved Holbæk.Det skriver Sjællandske Nyheder.

Thomas Vesth, der udover at være byrådsmedlem for Liberal Alliance i Slagelse også er medlem af regionsrådet for samme parti, mener at der er god grund til, at placere det nye sygehusvaskeri i det nedlagte trykkeri.

OPS-Indsigt har tidligere skrevet om, hvordan prisen på sygehusvaskeriet stikker af, samt at regionsrådet hellere vil betale 150 millioner kroner ekstra for byggeriet af et nyt sygehusvaskeri end at genoverveje en ny løsning

På det seneste møde i regionsrådet blev der taget stilling til, at projektet i Tuse, der har et budget på omkring 260 millioner kroner, skal have en varmepumpe som energikilde, at det skal placeres i Tuse er vedtaget af Regionsrådet 8. marts 2022, og der er købt en grund til 10 millioner kroner, skriver SN.dk.

Vil kunne spare over 100 millioner

Men Thomas Vesth mener, at man bør sige stop og i stedet undersøge en løsning med at bruge trykkeribygningen i Slagelse, der kun er godt 20 år gammel.

Han blev opmærksom på bygningen, da han en dag sad og læste en artikel i Sjællandske om et stykke avishistorie, der har fået en ende, efter at Det Berlingske Officin ikke mere har behov for trykkeriet grundet B.T..’s stop med at udkomme som papiravis.

Bygningen er netop i fredags blevet sat til salg hos Nordicals. Prisen er 23 millioner kroner, hvilket jo ligger milevidt fra de ovenfor nævnte 260 millioner kroner, som Thomas Vesth oven i købet ikke mener vil kunne holde.

“Så der vil kunne spares langt over 100 millioner kroner, som regionsrådet har hårdt brug for til andre ting. Både udbygninger på sygehusområdet, batteritog med mere,” siger Thomas Vesth til Sjællandske Nyheder.

Han vil derfor på næste møde i regionsrådet 7. marts stille forslag om, at man går ind og undersøger muligheden for at vælge Slagelse frem for Tuse.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply