Skip to main content

I sidste uge var det Carelink Gruppen der voksede ved en fusion. I denne uge er det Pleje- og omsorgsvirksomheden Forenede Care, der udvider sin kapacitet med omkring 50 procent på det svenske marked. Det sker efter opkøbet af plejeleverandøren A&O Ansvar och Omsorg, som netop er godkendt af den svenske konkurrencestyrelse, fremgår det af en pressemeddelelse.

Herved stepper den danskejede virksomhed Forenede Koncernen op og bliver den fjerdestørste velfærdsaktør på det svenske private marked.

”Det er en stor dag for Forenede Koncernen. Købet af A&O Ansvar och Omsorg vil styrke hele koncernen og ligger absolut i tråd med vores vision om at gøre en forskel for mennesker, samfund og fremtid. Vi vil nu kunne levere en endnu højere kvalitet af pleje og omsorg,” siger Lars Folkmann, der er CEO i Forenede Koncernen.

Dialogen er fællesorienteret

Men hvorfor er det egentligt interessant, at en dansk familieejet virksomhed udvider sine aktiviteter på den anden side af Øresund?

”Det er det, når vi ser på den måde det frie valg fungere på i Sverige og hvorledes det har bredt sig til i dag at udgøre omkring 20 procent af det samlede ældreområde. Det bliver særligt interessant, hvis vi ser det i perspektiv af regeringens ord om at sætte den offentlige sektor og ældreområdet fri,” siger Lars Folkmann til OPS-Indsigt.

Han peger på, at både regering og kommuner kan hente inspiration på den anden side af Øresund, når det kommer til at sætte velfærden fri med henblik på, at man i fællesskab får løftet de udfordringer, som samfundet står over for.

”Det handler om hele dialogen mellem den offentlige og private sektor, når man skal skabe løsninger. Den er grundlæggende fællesorienteret,” siger Lars Folkmann, da vi spørger om han kan pege på konkrete elementer, vi kan tage ved lære af i Danmark.

Ambitioner for vækst i Danmark

Forenede Care Sverige kommer i alt til at drive 62 plejehjem i tillæg til selskabets andre services som fx hjemmehjælp, avanceret sygepleje i hjemmet herunder palliativ behandling, personlig assistance og hjælp i slutningen af livet på hospice.

Med opkøbet siger Forenede Care Sverige velkommen til 2.500 nye medarbejdere på 28 nye plejecentre i 13 svenske kommuner, hvoraf 10 er nye for Forenede Care Sverige, der hidtil har beskæftiget 4.900 af koncernens medarbejdere. Handlen cementerer Forenede Care Sverige, som den største familieejede leverandør af ældrepleje i Sverige.

Men har Forenede Care Danmark også planer om opkøb med henblik på at udvide virksomheden i Danmark?

”Vi har ingen konkrete planer. Vores virksomhed går rigtig godt, men det skal ikke være en hemmelighed, at vi har ambitioner for vores vækst i Danmark. En stærk økonomi er vejen til innovation og kvalitet, og der er med al tydelighed brug for stærke, private aktører til at supplere de offentlige velfærdsløsninger,” siger Lars Folkmann. 

Integration og transformation

For at glæden over den svenske konkurrencestyrelses godkendelse af opkøbet kan vare ved, skal der nu arbejdes på transformationen og modtagelsen af de mange nye medarbejdere i Forenede Care Sverige.

I den kommende tid får Madeleine Lundström, som er CEO i Forenede Care Sverige nemlig travlt med integrationen af A&O og hun agter at sætte alt ind på, at nye og gamle kollegaer lykkes sammen, fortæller hun.

”Jeg er utrolig glad for at kunne sige velkommen til alle nye fra A&O Ansvar och Omsorg og jeg ser frem til, at vi skal begynde samarbejdet, for jeg er sikker på, at vi kan sætte et helt nyt niveau for professionel omsorg og pleje,” siger Madeleine Lundström.

Den dedikerede indsats for en vellykket integration kommer ifølge virksomheden til at indeholde et roadshow, hvor ledelsen besøger alle nye plejecentre i februar.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply