Skip to main content

Repræsentanter fra en længere række jyske kommuner stod 24. april i messehallen Scandinavian Center Aarhus klar til med salgstaler og gode argumenter for, hvorfor lige netop deres kommune er det ideelle sted at flytte hen for en ung børnefamilie. Der var gjort klar til at byde op imod 10.000 unge århusianere og børnefamilier velkommen med boder, bannere og underholdning fra både Bagedysten- og Vild Med Dans-kendissen, Micki Cheng, samt en performer udklædt som den populære tegnefilmsfigur, Gurli Gris.Men bosætningsmessen ‘Søg mere – Find hjem‘, som flere jyske kommuner – og hele Trekantområdet – havde ventet på i mere end et år – og hver især betalt plus 50.000 kroner for foruden de mange ressourcer, der var brugt på planlægning, blev ikke en succes. Det skriver Aarhus Stiftstidende

Færre end 100 mennesker dukkede op til messen. Efterfølgende fandt kommunerne ud af, at selskabet bag messen allerede fem dage inden var gået konkurs med krav mod sig på mere end 11 millioner kroner. De hundredetusindvis af skattekroner – foruden de utallige kommunale mandetimer og forberedelsesudgifter – var havnet i et sort hul. Deltagende kommuner Det er Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart og Vejen Kommune der deltog med én samlet stand organiseret under organisationen Trekantområdet. Vejle, der også hører under Trekantområdet, havde sin egen stand.

Derudover var der tale om Favrskov Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Randers Kommune, Silkeborg Kommune og Horsens Kommune. Sidstnævnte sprang dog i sidste ende fra med begrundelse i den rodede tilblivelsesproces.Ingen repræsentanter fra deltagerkommunerne har ønsket at udtale sig til citat.Et langt forløb Eftersom ingen af kommunerne har ønsket at udtale sig om sagen, har Aarhus Stiftstidende fået aktindsigt i al materiale og korrespondance i forbindelse med messen hos kommunerne. Derfor kender avisen sagens forløb, og kan derfor berette, at forløbet startede tilbage i februar 2020, hvor flere kommuner gik sammen med Sky Media om at afholde messen, der skulle lokke unge århusianere ud i oplandskommunerne. Sky Media havde tidligere med succes afholdt messer for blandt andet Ældresagen. Arbejdet med messen, der endte med at blive planlagt til 10. oktober 2021, skred dog ikke rigtigt frem, og Sky Media måtte undskylde for at holde kommunerne hen i uvished, mens de flere gange fortalte, at der nu ville komme ‘turbo‘ på.15. september 2021 fik kommunerne nok og sendte en opsang til Sky Media, hvor de oplyste, at man havde ’oplevet nølen og mangel på rettidig omhu’ i samarbejdet med Sky Media, og at man havde ’kunnet konstatere, at frustrationerne over Sky Media er lige så store’ i de andre kommuner.

– Der bliver ikke leveret til aftalt tid, og indtrykket er, at virksomheden er uprofessionel. Derfor er vi som udstillere stærkt bekymrede for, om Sky Media er i stand til at levere et professionelt produkt og sikre det lovede antal besøgende på 8.000-10.000, skrev repræsentanten fra Trekantområdet med de resterende kommuner som medafsendere.20. september afholdt Sky Media og kommunerne et møde, hvor de blev lovet bedring. Men senere på dagen bad kommunerne om at få udskudt messen fra oktober 2021 til 24. april 2022.

Frem mod 24. april kom der mere ro over situationen, og der var løbende kontakt med Sky Media. Men kommunerne følte fortsat, at de løftede en stor del af opgaven selv. Dertil undrede de sig over, at begivenheden ikke fik mere trafik på sociale medier, og at annoncerne tilsyneladende ikke nåde ud til nogen af dem i deres netværk, som burde befinde sig i målgruppen.Eventet blev som nævnt afholdt 24. april med et meget skuffende fremmøde, hvilket Sky Media italesatte i en mail dagen derpå. Her beklagede de resultatet og henviste blandt andet til vejret og Cirkus Arena-forestillingen i Tangkrogen. Kort efter finder kommunerne ud af, at Sky Media er gået konkurs. I en mailkorrespondance kommunerne imellem, er der frustration:  ‘Kære alle. Så er der nyt. Sky Media er gået konkurs i tirsdags. Sååååå, ved ikke, om vi har noget, vi kan bede kurator om – mon vi får noget tilbage fra en messe, der er afholdt...’, skrev én, mens en anden fulgte op med, at ‘vi har fået en vanvittig tur rundt i manegen. Det undrer ingen, efterhånden, at de er gået konkurs.‘Det lyder, at der er anmeldt krav i boet for mere end 11 millioner kroner, og at der på nuværende tidspunkt ikke er udsigt til dividende. Det betyder, at kreditorerne formentlig kan skyde en hvid pil efter at se deres penge.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply