Skip to main content

Resultaterne hos Falck har taget et stort spring tilbage i andet kvartal, når der sammenlignes med samme kvartal sidste år.

Det skyldes de ekstraordinære indtægter, der kom af at teste for covid-19. Det viser Falcks regnskab for andet kvartal af 2022.

I andet kvartal af 2022 har Falck, der især er kendt for sin ambulanceservice, opnået en omsætning på 3,0 milliarder kroner.

Driftsresultatet før særlige poster endte på 134 millioner kroner.

Sammenlignet med sidste år er der tale om store tilbageskridt. Eksempelvis lød driftsresultatet sidste år på markant højere 907 millioner kroner.

Andet kvartal sidste år var imidlertid også ekstraordinært, da Falck på vegne af myndighederne fik til opgave at teste befolkningen for covid-19.

Den opgave kastede store indtægter af sig. Derfor ser sidste års resultater så markant bedre ud end dem fra i år.Energipriser og mangel på mandskab

Ser man bort fra de ekstraordinære indtægter fra sidste års testopgave, har Falck faktisk øget omsætningen i andet kvartal i år med én procent.

Ifølge Falck er det sidste års opkøb af den norske virksomhed Frisk Gruppen og indgåelsen af en større ambulancekontrakt i USA, som har bidraget mest til omsætningsvæksten.

Til gengæld er driftsresultatet før særlige poster, hvis man fraregner sidste års testopgave, i år faldet med 29 procent.

Ifølge Jakob Riis, der er administrerende direktør i Falck, er det fortsat stigende energipriser og mangel på arbejdskraft, der tynger driftsresultatet.

– Markante prisstigninger på benzin og diesel på 40-50 procent siden sidste år og en fortsat udfordring med at bemande vores ambulancer i USA og Europa førte til ekstra omkostninger, siger han i en pressemeddelelse.

På grund af de stigende omkostninger har Falck besluttet at nedjustere sine forventninger for 2022 til et driftsresultat på 600-700 millioner kroner. Det er 100 millioner kroner mindre end hidtil.

Omvendt opjusteres forventningen til omsætningen, der i 2022 nu ses ende på 12,0-12,5 milliarder kroner mod før 11,8-12,3 milliarder kroner.

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply