Skip to main content

Kampen om fremtidens arbejdskraft intensiveres hele tiden. Fire ud af 10 virksomheder ser mangel på arbejdskraft som den største vækstudfordring. Det viser en rundspørge blandt Danske Industris medlemmer. 

Har du ikke kompetencerne, så kan du ikke vækste din virksomhed, derfor bliver rekruttering og fastholdelse guld værd for virksomhederne de kommende år og det har. 

Det skal særligt ses i perspektiv af at en rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) ved årsskiftet viste, at der på et halvt år havde været 158.000 forgæves rekrutteringer. Det svarer til hver tredje opslået stilling.

Adgang til det danske marked

Måske er det denne massive mangel på hænder, som en af de største rekrutteringsvirksomheder i Europa har set, da de stødte på Hartmanns A/S og satte sig for at opkøbe en af de helt store og succesfulde rekrutteringsvirksomheder i Danmark. 

Actief Group har med et enkelt opkøb fået fingre i den tredje største i branchen – Hartmanns A/S.”Vi samarbejder årligt med 6.000 danske og internationale organisationer, kommuner og jobcentre og vi møder årligt 30.000 kandidater ansigt til ansigt, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Vi har altså her en virksomhed, der årligt møder så mange kandidater, der vil arbejde i den offentlige eller private sektor, at det i sig selv har en enorm værdi i en tid med arbejdskraftsmangel. Og ikke nok med det. Af en af pressemeddelelserne ifb med opkøbet fremgår det, at Hartsmanns leverer 1000 nye fastansættelser om året.

Herudover leverer virksomheden alt fra, vikarer til ledelse og specialisering inden for tekniske løsninger. Opkøbet er ikke bare en adgang til det danske HR-marked, det er også en solid virksomhed med sorte tal på bundlinjen og det lægger den nye ejer vægt på fremgår det af en pressemeddelelse.

”Vi mener, at der er et godt match med Actief’s filosofi og DNA. Vi er derfor begejstrede for at blive en del af Actief-familien og videreudvikle vores danske aktiviteter sammen,” siger Anne-Mette Ravn, der er administrerende direktør i Hartmanns, som også efter opkøbet skal lede Actief-Hartmanns aktiviteter i Danmark.

Har skåret kerneforretningen til på forhånd

Ifølge Lasso havde Hartmanns A/S sidste år en omsætning på over 300 millioner kroner og et positivt resultat på over 9 millioner og det er ganske godt i en branche, hvor det meste er hænder og hoveder. Med andre ord en potentiel guldmine. 

Hartmanns A/S har da også arbejdet for sagen med henblik på at skærpe sin virksomhed, det oplyser kilder i branchen. I 2019 solgte Hartmanns sine anden aktører aktiviteter til Marselisborg. Aktiviteterne udgjorde dengang omkring 30 millioner kroner i årlig omsætning, hvad der var under 10 pct. af Hartmanns totale omsætning på kerneforretningerne.

”Frasalget er optimalt, også for de 23 medarbejdere som overgår til Marselisborg, fordi anden aktør aktiviteter er Marselisborgs kerneforretning,” skrev virksomhederne dengang i en pressemeddelelse.

Man skilte sig med andre ord af med, det som lå uden for den snævre kerneforretning og året efter i 2020 opkøbte Hartmanns så vikar- og rekrutteringsvirksomheden Teknik Bureauet, så Hartmanns kunne fortsætte sin vækst og udbygger positionen på det danske jobmarked fremgår det af en pressemeddelelse.

Teknik Bureauet var i 2020 en 15 år gammel virksomhed, som tilbød offentlige og private virksomheder services inden for tekniske rekrutteringer, konsulent- og vikarløsninger.

Præcis nogle af de kompetencer, som det både har været svært for private og offentlige virksomheder, at få fat i.

Seks opkøb på syv år

Nu er Hartmanns så selv opkøbt af Actief Group.

”Begge yder mere end bemanding,” siger Mark Maesen, CEO for Actief Group i en kommentar til opkøbet.

”En personlig tilgang, involvering og oprigtig interesse for medarbejdere og kunder er centralt for begge parter. Derudover har lokal tilstedeværelse og entreprenørskab stor betydning for begge virksomheder. Det er her, vi gør forskellen, ” lyder det.

Actief Group er aktiv i Belgien, Holland, Tyskland, Østrig og nu også i Danmark med i alt mere end 230 filialer og beskæftiger dermed mere end 22.000 midlertidigt ansatte. I 2022 forventes omsætningen at nå op på 800 mio. EUR.

Med opkøbet følger Actief Group de seneste års vækststrategi med fokus på at opnå organisk vækst over markedsniveau suppleret med strategiske add-on opkøb. Actief Groups ambition er, at opnå en top-10-position i hvert af de lande, virksomheden opererer i.

Støttet af sin hovedaktionær Gilde Equity Management har Actief Group firedoblet omsætningen siden 2011.

Væksten er blandt andet sket ved seks opkøb på syv til otte år uden for Belgien, hvor virksomheden er grundlagt i 1988.

2014 opkøb af TiP  2015 opkøb af Tence, 2015 opkøb af ISU Group, 2017 opkøb af TimeCraft, 2017 opkøb af AB Zeitpersonal i Tyskland, 2018 Jobmade i Østrig og Prima Personeel (2019) i Holland. Med købet af Hartmanns er Actief Group nu aktiv i fem vesteuropæiske lande.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply