Skip to main content

Det Danske Madhus som har kontrakt med ikke mindre end 93 kommuner om leveringen af ældremad til ca. 20.000 borgere er solgt til den tyske virksomhed apetito. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Det Danske Madhus har skabt en unik position i det danske marked, og vi ser frem til at trække på apetitos industrierfaring og store viden i takt med, at vi fortsætter med at investere i forretningen og skabe vækst i de kommende år,” siger Søren Vilmand, adm. direktør i Det Danske Madhus. 

Den nye tyske ejer er familieejet og en de førende cateringleverandører i Tyskland, som tilbyder skræddersyede cateringkoncepter til skoler, børnehaver, virksomheder, hospitaler og plejehjem samt private forbrugere.

Hos den nye tyske ejer ser man frem til udvidelsen

“Vi har været imponerede over holdet bag Det Danske Madhus og ser frem til at samarbejde med og lære fra alle de dedikerede medarbejdere samt trække på vores egne erfaringer til glæde for forretningen og det danske marked”, siger Jörg Baumgart, CFO i apetito. 

Transaktionen medfører ingen ændringer i eksisterende aftaler eller kundeforhold, og den nuværende ledelse og organisation fortsætter uændret under apetitos ejerskab. 

Kapitalfond har været medejer siden 2014

Historien om det Danske Madhus er også historien om en iværksætter-ide, der kom op og flyve.  OPS-Indsigt har tidligere tegnet et billede af dels iværksætter og medstifter Henrik Sørensen, dels virksomhedens udvikling.Den gang lød det gode råd til samarbejdet med kommunerne således:”Det er hammer vigtigt, hvis du vil handle med det offentlige, at du forstår hvordan det offentlige er skruet sammen. Du er nødt til at forstå, hvor grænserne går mellem politikere og embedsværk og hvad deres respektive roller er, ” sagde Henrik Sørensen

Det ikke første gang at det Danske Madhus bliver solgt. I 2014 købte kapitalfonden Polaris størstedelen af virksomheden og har siden været medejer af Det Danske Madhus og ledet virksomheden sammen med de tidligere stiftere.

”Vi stiftede Det Danske Madhus i 2003 med ambitionen om at blive den foretrukne leverandør for alle ældre i Danmark, og Polaris har spillet en nøglerolle i at accelerere vores udvikling fra en iværksættervirksomhed til en markedsleder, der leverer måltider af høj kvalitet i stor skala. Jeg er utroligt stolt over udviklingen og de mennesker, der har skabt ændringerne de sidste par årtier,” siger Henrik Sørensen, som indtil nu har været bestyrelsesmedlem. 

Han takker samtidig medarbejdere, leverandører, kommuner og kunder for at have medvirket til den vækst og succes Det Danske Madhus har haft indtil nu. Med dette opkøb er det oprindelige stiftere endegyldigt ude oplyses det.

Hos Polaris er man også ganske godt tilfreds med salget.

“Det Danske Madhus har gennemgået en solid udvikling, og vi har nydt det gode partnerskab med en dedikeret gruppe af stiftere, ledelse og medarbejdere. Vi føler os helt trygge ved at give stafetten videre til apetito, der har dyb indsigt i industrien og vil yde et stort bidrag til den succesfulde udvikling af forretningen,” siger Rune Lillie Gornitzka, Partner i Polaris.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply