Skip to main content

Det er ikke usædvanligt at en kommunaldirektør bliver opsagt særligt i begyndelsen af en ny valgperiode. Begrundelsen er ofte, at kommunerne har brug for en ny profil, men det er mindre sædvanligt at en tidligere kommunaldirektør opsagt eller frivilligt går privat.Det sker, men det er absolut ikke hver dag.I juni 2019 blev den tidligere kommunaldirektør for Frederikssund Kommune igennem mange år ansat som administrerende direktør i Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB).  Og tilsvarende blev kommunaldirektør Anders Mørk Hansen fra Halsnæs Kommune den nye mand i spidsen for en af Danmarks store velfærdsleverandører, Diakonissestiftelsen. Det skete sidste år i april.Senest har vi efter kommunalvalget i november 2021, set hvordan flere besejrede borgmestre er gået ud af den kommunale sektor og søgt nye roller i den private sektor. Her i blandt de tidligere borgmestre i København, Frederiksberg og Gribskov kommuner, som nu alle beskæftiger sig med OPS.

 

  

Politiet fandt intet strafbartNu er den tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær blevet ansat som chefkonsulent hos rekrutteringsvirksomheden Muusmann. Det fremgår af en meddelelse fra virksomheden.Claus Thykjær blev i sommeren 2021 opsagt og politianmeldt efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb.Den sag droppede politiet efter et lille halvt års undersøgelse.”Vi kan bekræfte, at der den 23. december er sendt en slutskrivelse om, at efterforskningen er sluttet, da der ikke er rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart. Der er lagt vægt på, at forholdene ikke kan straffes efter straffeloven eller andre love,” skrev Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.Mere og bedre offentligt-privat samarbejdeNu har Claus Thykjær så fået job i den private sektor efter mange år i det offentlige, men hvad er det lige han vil bidrage med?Noget af det han håber på at komme til at bruge tid på, er at hjælpe private firmaer med at samarbejde med først og fremmest kommunerne. ”Jeg har set mange eksempler på at processer går galt, fordi man fra forskellige private firmaer og leverandører ikke har en forståelse for hvad en kommune er og hvordan den fungerer,” siger han til OPS-Indsigt.Han peger på at det typisk skaber frustration, irritation og dårlige processer både hos kommunerne og hos de private leverandører. ”Jeg tror, at jeg med mit indblik i det kommunale maskinrum og de politiske processer vil kunne hjælpe med at en række processer bliver bedre. Der er brug for mere og bedre offentligt privat samarbejde, når man ser på de udfordringer vi står over for og er midt i,” siger han.Skal styrke Muusmanns arbejde med rekruttering til det offentligeHos hans nye arbejdsgiver, hvor han er ansat som chefkonsulent, har man også øje for hans indsigt og netværk i hele den offentlige sektor fra tidligere ansættelser i forskellige ministerier, på Christiansborg og på regionalt niveau. Her forventer man, at Claus Thykjær vil styrke Muusmanns arbejde med rekruttering i og omkring den offentlige sektor “Claus Thykjær har et omfattende indblik i alle hjørner af den kommunale hverdag fra mange års erfaring som direktør og kommunaldirektør i en række kommuner. Han har således et godt blik for samspillet mellem politik og administration, og hvordan man udvikler og implementerer politikker og strategier, der også har en aktualitet i den kommunale hverdag, som skaber bedre resultater og en bedre hverdag i kommunerne,” skriver virksomheden om hans tiltrædelse.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply