Skip to main content

Vedtaget – og med solidt flertal. Det var resultatet, da byrådet i Randers mandag først på aftenen vedtog et forbud mod bettingreklamer i den offentlige transport i kommunen. Det skriver TV 2 Østjylland.

Kun Konservative og Nye Borgerlige stemte nej til forbuddet, mens resten var for. Dermed har forbuddet opbakning fra 27 ud af 31 byrådsmedlemmer.

Beslutningen blev truffet, efter at mange af byrådets medlemmer havde givet deres, overvejende positive, holdninger til sagen til kende.

En sag, der fik ekstra opmærksomhed, da 21-årige Marcus Mossalski fra Randers for nylig stod frem og fortalte om, hvad han spilmisbrug har medført. Flere byrådsmedlemmer tilkendegav i deres indlæg, at hans historie havde rørt dem.

Forslaget, som oprindeligt blev fremsat af SF, Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten, gik på, at kommunen skal henvende sig til Region Midtjylland og bede dem droppe reklamer for pengespil i den offentlige transport i Randers.

Socialdemokratiet, som altså også støtter forslaget, fremsatte desuden dagen før byrådsmødet et mere vidtgående ændringsforslag, så Randers Kommune også skal opfordre de øvrige kommuner i Region Midtjylland og regionen selv til at tage samme skridt, ligesom Randers Kommune skal bede folketinget om at se på lovgivningen omkring reklamer for pengespil i det offentlige rum.

Hos Center for Ludomani vækker opbakningen til forbuddet glæde. Det siger centerleder Henrik Thrane Brandt.

– Vi synes, det er rigtig positivt. Selvfølgelig møder man også reklamerne andre steder i det offentlige rum og på nettet, men det er absolut en god start, siger Henrik Thrane Brandt og fortsætter:

– Vi skal fortsat have stor opmærksomhed på det problem, at alt for mange bliver afhængige af spil. Men vi ved, at rigtig mange unge mennesker bruger offentlig transport, så det er en god start.

Byrådsdebatten for og imod forslaget handlede blandt andet om, hvorvidt det overhovedet er en kommunal sag at forbyde spilreklamer.

Flere pegede på, at det er et landspolitisk område, og at krudtet burde bruges på at få folketingspolitikerne til at gøre noget ved området.

Andre mente, at der netop skal en lokal indsats til, når nu landspolitikerne ikke gør nok ved området.

Henrik Thrane Brandt er glad for det lokale initiativ, understreger han.

– Det er positivt, at de kommunale politikere nu har fået øjnene op for problemet, og det lader til, at de har mistet tålmodigheden med Christiansborg og nu selv gør noget ved det.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply