Skip to main content

Tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen er blevet frifundet for en anklage om bestikkelse. Det samme er en medtiltalt konsulent. Det har en enig domsmandsret ved Københavns Byret afgjort tirsdag.

I vurderingen af sagen har retten særligt lagt vægt på, at man ikke har fundet beviser for, at overførsler for flere hundredtusinder af kroner var gaver eller bestikkelse.

55-årige Bettina Jensen var tiltalt for at have modtaget knap 800.000 kroner i bestikkelse, mens hun sad som afdelingschef i Rigspolitiet og blandt andet stod for konsulentkontrakter.

Politichef arbejde som konsulent for konsulentenPengene som Betina Jensen har modtaget fra konsulenten Mariann Færø, som i samme periode fik godt ti millioner kroner for sit arbejde for Rigspolitiet.Udbetalingen af de mange penge stammer fra arbejde, som Bettina Jensen har udført for konsulenten. Det har kvinderne hele tiden hævdet. Og retten har ikke fundet bevis for det modsatte.

Tværtimod har retten lagt vægt på, at der ved ransagninger i de to kvinders hjem blev fundet fakturaer fra Bettina Jensen til Mariann Færø. Og at kvinderne “siden første afhøring har forklaret overensstemmende om arbejdets karakter, omfang, vederlæggelse og fakturering.”

Derudover har retten ikke fundet, at timeprisen for Bettina Jensens arbejde på 1000 kroner stak ud i forhold til resten af konsulentmarkedet, ligesom det fakturerede timetal ikke stod i misforhold til de udførte opgaver, lyder det.

Mariann Færø  har tidligere erkendt i retten, at hun hyrede den daværende politichef for selv at have tid til at arbejde for Rigspolitiet.

– Jeg vidste jo godt, at når Rigspolitiets organisation var på plads, så ville der ikke være meget til mig der. Derfor ville jeg gerne fastholde kunder, jeg har haft gennem 20 år, så jeg stadig havde dem, når mit arbejde for Rigspolitiet var færdigt, siger Mariann Færø.Det vil sige Betina Jensen var ansat i politiet samtidig, med at hun arbejdede som konsulent for konsulenten.

Overrasket anklager

Specialanklager Søren Harbo havde nedlagt påstand om to års fængsel til Bettina Jensen og ti måneder til Mariann Færø, mens begge forsvarere har argumenteret for frifindelse af de to kvinder.

– Jeg er en lille smule overrasket, siger Søren Harbo efter afgørelsen.

– Men det var nogle ret klare præmisser, som retten lægger til grund. Man siger, at arbejdet er udført, og når arbejdet er udført i det omfang og til den værdi, som de tiltalte har sagt, er der ikke tale om bestikkelse, siger han.

Det er sjældent i Danmark, at der rejses tiltale for bestikkelse og korruption i det offentlige, men der har de senere år været flere sager. Vi har bl.a oplevet, at en kommunal chef er blevet dømt til samfundstjeneste i Atea-sagen, 

Ved domsafsigelsen var begge kvinder mødt op i retten, hvor nervøsitet blev vendt til lettelse.

Statsadvokaten har nu to uger til at vurdere, om sagen skal ankes og dermed sendes videre til landsretten.

/ritzau/sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply