Skip to main content

I sidste uge skrev OPS-Indsigt, at dansk vejgodstransport (ITD) var godt og grundigt frustreret over det seneste udbud om vintertjeneste fra Vejdirektoratet. Her opfordrede administrerende direktør Carina Christensen Vejdirektoratet til at trække udbuddet tilbage og tilpasse det den nye virkelighed.

Nu er udbuddet så annulleret og det sker ifølge en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet på baggrund af henvendelser fra transportbranchen. Casen er hermed et godt eksempel på, at det kan betale sig at gå i dialog med udbyder, eller som nogen i branchen udtrykker det ”råbe dem op”.

Vejdirektoratet har angiveligt efter branchens henvendelser besluttet at annullere et udbud om vintertjeneste på kørebaner, da der er behov for en nærmere undersøgelse af forhold vedrørende arbejdstidsdirektivet.

“Vi har fået en række spørgsmål til udbudsmaterialet og henvendelser fra brancheorganisationer, og vi vurderer nu, at der er behov for en yderligere afklaring af blandt andet arbejdstidsdirektivets betydning for udførsel af vintertjeneste. Det er en afklaring, vi tager i en dialog med branchen, og vi går nu i gang med at invitere parterne, så vi kan få klargjort udbudsmaterialet til genudbud,” siger Områdechef i Vejdirektoratet Gitte Hoeg.

I stor træk handler det om arbejdstidsregler. Her fastslår en dom, at rådighedstid tæller med i udregningen af arbejdstid. Med denne dom og regeringens forslag om mere kontrol af chaufførernes arbejdstid, har ITD påtalt, at de to elementer ændrer vilkårene for transportvirksomhedernes tilbud og det er bl.a. det som Vejdirektoratet nu vil se på.

Vejdirektoratet forventer at offentliggøre udbuddet på vintertjeneste på kørebaner igen i løbet af andet kvartal af 2022, så der kan indgås kontrakter for den kommende sæson 2022/2023.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply