Skip to main content

Der er mange aktivitetsparate kontanthjælpsmodtager blandt dem, der stopper med at modtage kontanthjælp, og noget tyder på, at mens en stor del af dem får bevilget førtidspension, så er der en stadig større del, der kommer i arbejde. Det skriver NB-Beskæftigelse.”Vi kan godt mærke, at der er mange flere af de aktivitetsparate, der går i beskæftigelse. Virksomhederne er godt klar over, at der er meget få jobparate tilbage, og så er der en større villighed til at tage dem ind med andre udfordringer,” siger arbejdsmarkedschef i Billund, Klaus Nielsen. Også i Ringsted er der bud efter de aktivitetsparate.”Der er rigtig mange aktivitetsparate, der kommer i job nu. Der er mere rummelighed blandt arbejdsgiverne end under lavkonjunkturen. Vi kan gå ud til en arbejdsgiver, som leder efter en svend og foreslå, at de ansætter en, der tager de lettere opgaver, så der bliver frigivet ressourcer hos svendene. Det er arbejdsgiverne villige til nu, og vi prøver at få så mange ud, som vi overhovedet kan,” siger arbejdsmarkedschef Susanne Frydenlund.Også arbejdsmarkedschef i Næstved Kommune, Torben Bahn Petersen, er glad for, at arbejdsgiverne holder fast, selvom der er blevet travlt. “Arbejdsmarkedet er meget åbent og tager også imod nogen, der er lidt skæve, når der er arbejdskraft nok. Det giver jo noget godt til arbejdspladsen. Men det kan godt være et hårdt slid, også for virksomheden, når der står en ‘Karl’ med nogle udfordringer, men så står vi der med det samme. Det lykkes ikke altid, men det er det, der er princippet.”Virksomheder skaffer job I Næstved har jobcentret et samarbejde med fem store virksomheder, hvoraf de to er kommunale. Der kommer aktivitetsparate i praktik, og virksomhederne ansætter nogle af dem undervejs og hjælper også med at få nogle i job i andre virksomheder. ‘”En træningsbane for aktivitetsparate,’ kalder Torben Bahn Petersen det. “Virksomhederne tager gerne det ansvar og bruger deres netværk til at få folk i job.”

 I Aabenraa bekræfter arbejdsmarkedsdirektør Søren Lorenzen tendensen. Det er det lange seje træk, der nu giver gode resultater. Kommunen fik i 2021 det højeste antal ansøgere til en CRS-mærkning fra virksomhederne. I alt 93 mod 77 året før. Og der er stadig flere, der gerne vil være med.”De virksomheder, der har påtaget sig opgaven med et socialt ansvar, bliver ved nu, uagtet at de også har travlt,” lyder det fra Søren Lorenzen.Aabenraa Kommune har siden 2018 haft et investeringsprojekt med en særlig indsats for at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde.De seneste talMens man i tal på Jobindsats.dk kan se, at antallet af aktivitetsparate faldt med godt 1.800 personer fra 3. til 4. kvartal i 2021, skal man tilbage til 3. kvartal for at se, hvor de har bevæget sig hen. På landsplan var der på det tidspunkt ikke en landsdækkende udvikling i, hvor mange der fik job, sammenlignet med to år før. Dog var der stor forskel på kommunerne, hvor der visse kommuner var kommet mange flere i job fra at være aktivitetsparat på kontanthjælp. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply