Skip to main content

Endnu en ex-borgmester kommer til at anvende sine OPS-kompetencer i et nyt job som udviklingsdirektør for ejendoms- og udviklingsselskabet Vision Estate, der er ejet af Lars Larsen Group og Schou Family Invest. Det drejer sig om Koldings tidligere borgmester Jørn Pedersen, der valgte at gå frivilligt efter tre perioder

”Jeg mener, det er vigtigt, at man som borgmester har nylig erfaring med verdenen udenfor det politiske, og at man er med til at sikre, at der hele tiden er nytænkning og foranderlighed på posten – så to til tre perioder er optimalt,” sagde Jørn Pedersen i sommers til TV Syd.

Skal sælge stort lokalt erhvervsprojekt

Nu skal han så sælge et kæmpe erhvervsområde i Kolding. Vision Park, hedder det og betragtes lige nu som Danmarks største byggeprojekt i følge Jyske vestkysten.  Allerede i 2023 står 100.000 kvadratmeter lager klar til indflytning på en grund, som Kolding Kommune solgte i sommeren 2021 efter, at den havde stået til salg i flere år. 

I alt har Lars Larsen Group og Schou Family Invest købt 43,5 hektar af kommunen for at skabe et helt nyt erhvervsområde.

Og det store projekt er en væsentlig årsag til ansættelsen af Koldings mangeårige borgmester som udviklingsdirektør, forklarer Jørgen Schou, der er medejer af Vision Estate:

”Rent fagligt er han ganske enkelt den bedste til at løfte opgaven. Han kender alt til by- og erhvervsudvikling, og så har han et rigtig godt netværk, ikke kun i Kolding men i hele Danmark,” siger han i en pressemeddelelse.

Vil gerne i kontakt med Haderslev kommune

Selv siger Jørn Pedersen om sine kompetencer

”Min absolutte fordel er jo mit kendskab til det politiske system, og min erfaring indenfor erhvervsudvikling, hvor jeg kender til de krav, der stilles. Det har jeg haft en vis succes med i min tid som borgmester, så jeg har nogle rimelig gode kort at spille ind med,” siger Jørn Pedersen til Jyske Vestkysten

Udover at tiltrække virksomheder til Vision Park ved Kolding skal Jørn Pedersens også udvikle et andet af Vision Estates store erhvervsområder på 327.000 kvm ved Vojens. 

Jørn Pedersen vil derfor gerne i dialog med Haderslev Kommune og dennes politikere for at høre, hvad der er muligt og for at høre, hvilke visioner kommunen har for området.

Har spillet en hovedrolle i erhvervsudviklingen

Når den tidligere Koldingborgmester fremhæver sine kompetence med erfaring ift erhvervssamarbejdet, så har han en vis grund til at være stolt, han er nemlig udpeget som Årets borger i 2021 en pris, der blev uddelt for første gang i 1978, går til en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding.

“Dit store engagement og politiske arbejde har spillet en hovedrolle i erhvervsudviklingen, kommunens vækst, etablering af uddannelsescampus, udpegningen af Christiansfeld som et UNESCO by, Kongernes samling på Koldinghus, samlet plan for Skamlingsbanken og et oplevelsescenter og mange, mange andre initiativer til gavn for hele Kolding Kommune. Den udvikling er ikke båret frem af enegang, for du formår at samle byrådet omkring brede forlig,” sagde hans efterfølger, borgmester konservative Knud Erik Langhoff i december.

På velfærdsområdet, hvor samarbejdet med erhvervslivet er i vækst kan han på sit CV som borgmester bl.a. skrive et lille stykke Danmarks historie, idet man i hans periode byggede plejecenteret Vonsildhave, som drives af den private plejevirksomhed Attendo.

Vonsildhave var nemlig Danmarks første OPP-plejecenter. Det vil sige et Offentligt-Privat Partnerskab, hvor en offentlig myndighed, her Kolding Kommune, indgik et samarbejde med en række private udbydere om at opføre og drive et plejecenter. Plejecenteret stod færdigt i 2015 og er ikke et friplejehjem, idet kommunen selvom det drives af en privat plejeleverandør, har den fulde anvisningsret.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply