Skip to main content

”Vi oplever i øjeblikket en stigende smitte i samfundet og øget pres på vores hospitaler, så vi sætter fuld turbo på vaccinationerne,” sagde den nyvalgte regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) for et par dage siden i en pressemeddelelse.

Den gang opfordrede han sundhedsfagligt personer, som fx var gået på pension eller studerende, der havde mulighed for at give en ekstra hånd med at vaccinere til at melde sig under vaccinefanen.

Covid-smitten accelererer på samme vis som sidste år ved denne tid, men dengang havde vi ikke en vaccine klar. Det har vi nu og samtidig har det offentlige sundhedsvæsen erkendt, at man med fordel kan anvende de kapaciteter, der befinder sig i den private del af sundhedssektoren

Det er givet baggrunden for at private virksomheder nu igen trækkes ind som en del af vaccineberedskabet i Region Hovedstaden i forhold til covid-19.

Et beredskab på op til 70.000 stik om ugen

Region Hovedstaden har nemlig indgået en aftale med de to private virksomheder Copenhagen Medical og Practio.Practio  er blandt andet kendt for, at  have have haft en aftale om, at kunne tilbyde de skrottede vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, hvor borgere i foråret 2021 positivt kunne tilvælge de to vacciner hos leverandøren.

Aktuelt skal de to virksomheder fra torsdag den 2. december hjælpe med at få vaccineret borgere over 12 år i Region Hovedstaden med de såkaldt “godkendte vacciner”. Hver af de to leverandører skal levere 3.000 stik pr. dag – det vil sige op til 42.000 om ugen.

”Vi har brug for alle gode kræfter for at få så mange vaccineret og så hurtigt som muligt. Derfor er jeg meget glad for, at de to firmaer kan træde til og hjælpe,” siger formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C) i en pressemeddelelse.

Kontrakten med leverandørerne rummer mulighed for skrue trinvist op med 1000 stik pr dag – med minimum to dages varsel, så hver leverandør kan komme op på 5.000 stik om dagen eller 70.000 stik om ugen i hovedstadsområdet.

Practio vil være placeret i KB-Hallen, mens Copenhagen Medical kommer til at vaccinere i Fælledparken, på Ofelia Plads og ved Nørreport.

”Det bliver et godt supplement til vores store regionale vaccinationscentre med tidsbestilling. De private vil tilbyde drop-in til borgere – både dem der skal have første stik, og de mange som står og tripper for at få 3. stik,” siger Christoffer Buster Reinhardt.

Mindst 142.000 vaccinationer om ugenRegionen samarbejder desuden tæt med kommunerne om vaccinationerne, og kapaciteten bliver løbende udvidet. I denne uge kan 10.000 ekstra borgere blive vaccineret.’

Fra 1. december kan op mod 100.000 borgere ugentligt blive vaccineret i et af regionens vaccinationssteder. Derudover kan borgere også blive vaccineret i et af de 20 kommunale vaccinationssteder, som er oprettet rundtomkring i regionen.

Samlet set betyder det, at vi fra begyndelsen af december som minimum vil kunne vaccinere 142.000 borgere om ugen, heraf dækker de to private aktører 30 pct af det beredskab.

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply