Hovedstadskommunerne har det største bureaukrati i byggesagsbehandlingen

Del artiklen:
I København kæmper overborgmesteren for at bygge billige boliger, men sagsbehandlingstiderne er lange og det er med til at gøre boligerne dyrere. - Læs hvad man vil gøre ved det.
I København kæmper overborgmesteren for at bygge billige boliger, men sagsbehandlingstiderne er lange og det er med til at gøre boligerne dyrere. - Læs hvad man vil gøre ved det. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommunalt bureaukrati er en stopklods for byggeriet. Lange sagsbehandlingstider og vilkårlighed i byggesager koster erhvervslivet dyrt og modarbejder ønsket om flere billige boliger i hovedstadsområdet. ”Alle i markedet frygter dialogen med kommunen,” lyder det fra branchen. – Se hvem der topper.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk